Nieuwsbrief 17 oktober 2019

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 17 oktober 2019

Het gaat goed in Zuid-Holland. Maar het kan altijd nog beter, zeker met alle uitdagingen waarvoor we staan. En daar werken we dagelijks aan, samen met onze partners, van inwoner tot ondernemer. Elke dag beter. Zuid-Holland.

Zuid-Holland wil met het Rijk eenduidige regels stikstof

College Zuid-Holland in gesprek met boeren

Onze gedeputeerden trekken de stikstofregels niet in. Wel zegden zij toe het overleg met de minister van LNV en andere provincies te vervolgen. Doel is om te komen tot een eenduidig en gebiedsspecifiek beleid, waarbij er een balans is tussen milieu en economische- en landbouwbelangen.

Hefbrug Boskoop nog minimaal 2 weken gestremd voor werkzaamheden veiligheid

Hefbrug Boskoop

De werkzaamheden die nodig zijn om de veiligheid van de hefbrug Boskoop te garanderen, gaan in ieder geval nog 2 weken duren. Dat schrijft gedeputeerde Floor Vermeulen in een brief aan Provinciale Staten.

Komkommerweg maakt Delfgauw en Pijnacker veiliger en beter bereikbaar

Oplevering Komkommerweg

Pijnacker-Nootdorp is voortaan beter bereikbaar door de verlengde Komkommerweg. De provincie, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de gemeente hebben daarmee ook de verkeersveiligheid verbeterd.

Schenking Mondriaanfonds voor restauratie Zwammerdamschepen

Gerestaureerde Zwammerdamschepen

Voor de verdere restauratie van de zogenoemde Zwammerdamschepen wordt door het Mondriaanfonds €345.000 beschikbaar gesteld. De schepen zijn onderdeel van de Romeinse Limes en werden gevonden in Zuid-Holland.

Gebiedsgericht samenwerken in Waterpoort voortgezet

Waterpoort Netwerkdag 2019

Bedrijfsleven, (semi-)overheid en onderwijs op de grens van West-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland zetten hun samenwerking voort, met de nieuwe  overeenkomst ‘Gebiedsgericht werken in Waterpoort 2020 - 2023’.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.