Nieuwsbrief 24 oktober 2019

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 24 oktober 2019

Het gaat goed in Zuid-Holland. Maar het kan altijd nog beter, zeker met alle uitdagingen waarvoor we staan. En daar werken we dagelijks aan, samen met onze partners, van inwoner tot ondernemer. Elke dag beter. Zuid-Holland.

Verklaring Rijk en provincies over de stikstofaanpak

Schoorstenen in industrieel gebied

Rijk en provincies hebben een goed en constructief gesprek gevoerd over de stikstofaanpak. Zij vinden het van het grootste belang dat de vergunningverlening voor alle sectoren op gang is gekomen of komt.

Gedeputeerden in gesprek met landbouwers rondom Nieuwkoopse Plassen

boeren gesprek stikstof

Gedeputeerden Jeannette Baljeu (Programma Aanpak Stikstof), Adri Bom-Lemstra (Landbouw) en Berend Potjer (Natuur) hebben gesproken met boeren, deels gevestigd nabij het natuurgebied Nieuwkoopse Plassen.

Gedeputeerden bekijken natuurgebied Nieuwkoopse Plassen

Gedeputeerden in gesprek

Drie gedeputeerden van de provincie Zuid-Holland brachten maandag 21 oktober 2019 een werkbezoek aan het natuurgebied de Nieuwkoopse Plassen.

N470: Inschrijving geopend voor N470 Innovation Challenge

Asfalt N470

De provincie Zuid-Holland en Boskalis organiseren een Innovation Challenge en nodigen bedrijven uit hun innovaties aan te melden voor toepassing in of aan de N470.

Duurzaam wonen bereikbaar voor iedereen

Duurzaam wonen

De provincie wil de verduurzaming van de bestaande bouw en nieuwbouw versnellen. Een goed moment voor bewoners om inspiratie op te doen is de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 2 en 9 november 2019.

Regionale gesprekstafel 5G en Innovatie

Afbeelding-bij-nieuwsbericht-5G

Nederland bereidt zich voor op de nieuwe generatie mobiele technologie (5G). Om gemeenten voor te bereiden wordt op 31 oktober in Den Haag een regionale gesprekstafel georganiseerd.

Metamorfose voor stationsgebied Gouda

Afbeelding-bij-nieuwsbericht-station-Gouda

Het stationsgebied van station Gouda wordt weer het visitekaartje van de stad. Nieuwe fietsenstallingen zorgen dat het aantrekkelijk blijft om met de fiets naar het station te komen. Ook het busstation wordt vernieuwd.

Start verbreding fietspad Wervenkampweg

Wervenkampweg

Het fietspad aan de Wervenkampweg in de gemeente Molenlanden wordt in beide richtingen 2,5 meter breed. Hiermee wil de provincie Zuid-Holland de bushalte Bleskensgraaf aan de N214 beter bereikbaar maken.

Unieke natte natuur van de Korendijkse slikken in ere hersteld

Vogelkijkhut Korendijkse Slikken

Natuurgebied de Korendijkse Slikken is weer open voor bezoekers. De afgelopen maanden zijn de laatste verbeteringen aangebracht voor de natuur in en rond het Haringvliet.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.