Nieuwsbrief 3 oktober 2019

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 3 oktober 2019

Het gaat goed in Zuid-Holland. Maar het kan altijd nog beter, zeker met alle uitdagingen waarvoor we staan. En daar werken we dagelijks aan, samen met onze partners, van inwoner tot ondernemer. Elke dag beter. Zuid-Holland.

De Romeinse Limes op weg naar Werelderfgoed

Romeinse Ruiterhelm Valkhof

De 3 colleges van gedeputeerde staten van Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland stemmen in met voordracht van de Romeinse Limes voor de UNESCO Werelderfgoedstatus.

“Ja, die democratie is ook van mij”

College GS Zuid-Holland

"Voor het onderhouden en waarborgen van de democratische rechtsstaat is ieders inzet nodig." Die oproep deed commissaris van de Koning Jaap Smit tijdens de jaarlijkse Statenontmoeting.

Eerste oogst ‘Plantenkracht’: onderzoek naar effect planten bij aanpak vervuilde bodem

Eerste oogst Plantenkracht

Op GOUDasfalt, het terrein van een voormalige asfaltcentrale in Gouda, is gestart met een onderzoek naar de inzet van planten bij de aanpak van bodemverontreiniging. De provincie maakt het onderzoek naar deze innovatieve aanpak mede mogelijk.

Nieuw programma helpt Zuid-Hollandse cybersecurity-bedrijven de grens over

download_scaled_1200x1200_711

De provincie Zuid-Holland en de gemeente Den Haag stellen geld beschikbaar om cybersecurity-bedrijven te ondersteunen bij hun internationale ambities. In Zuid-Holland zit veel kennis en innovatie op dit gebied.

Subsidie voor doorontwikkeling campussen

EFxy4ToW4AA3z5g

De provincie stelt €2,5 miljoen beschikbaar voor de doorontwikkeling van campussen in Zuid-Holland. Aanvragen kunnen sinds 1 oktober worden ingediend.

PS Zuid-Holland: tweede termijn voor commissaris

Jaap Smit

Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben commissaris van de Koning Jaap Smit voorgedragen voor herbenoeming. De eerste termijn van de commissaris loopt af op 1 januari 2020.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.