Nieuwsbrief 30 april 2020

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 30 april 2020

Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van het laatste en meest relevante nieuws in onze provincie.

Provincie: groene waterstof vooral voor industrie en transport

binnenvaart

Groene waterstof speelt een sleutelrol bij de transitie naar duurzame industrie en mobiliteit. Daarom ontwikkelde de provincie een waterstofvisie voor Zuid-Holland.

Provincies positief over rijksmiddelen aanpak stikstof

kwade hoek

De provincies zien de maatregelen van het kabinet als een belangrijke stap op weg naar een structurele aanpak voor de stikstofproblematiek.

Dodenherdenking Zuid-Holland via livestream

gedenksteen

De provinciale dodenherdenking op 4 mei wordt live uitgezonden vanuit de Statenzaal van Zuid-Holland. In deze tijd van afstand houden, is een fysieke bijeenkomst niet mogelijk en dat is een unicum in de provinciale geschiedenis.

“DE BEVRIJDING volgens ooggetuigen”: speciale uitgave na 75 jaar vrijheid

De bevrijding volgens ooggetuigen

De provincie brengt het boek “DE BEVRIJDING volgens ooggetuigen” uit. Hiermee markeert de provincie dat we 75 jaar geleden bevrijd zijn.

Zuid-Holland ademt schonere lucht

Zuid-Holland ademt schonere lucht

Metingen laten zien dat de lucht sinds 2008 flink schoner is geworden. Het provinciebestuur gaat voor een verdere verbetering van de luchtkwaliteit, zoals afgesproken in het Schone Lucht Akkoord.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.