Nieuwsbrief 9 april 2020

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 9 april 2020

Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van het laatste en meest relevante nieuws in onze provincie.

Provincie steunt onderzoek nuttig gebruik ‘corona’-overschot tuinbouw

tuinbouw_1

De coronacrisis zorgt voor veel overschotten in de tuinbouw. Daardoor worden er planten en bloemen vernietigd of gebruikt voor compost. In de Greenport West Holland start nu een onderzoek naar alternatieven hiervoor.

Provincie kiest voor nieuwe vervoerder Waterbus vanaf 2022

Afbeelding-bij-bericht-Waterbus

Het Personenvervoer over Water Rotterdam – Drechtsteden, beter bekend als de Waterbus, krijgt per 1 januari 2022 een nieuwe exploitant. Het betreft de Combinatie Aqualiner BV / Swets ODV Maritiem BV.

Subsidieaanvraag MIT-haalbaarheidsprojecten 2020 opengesteld

download_scaled_1200x1200_766_1

Zuid-Holland stelt €4,5 miljoen beschikbaar voor de MIT-subsidie, haalbaarheidsprojecten. Een haalbaarheidssubsidie kan worden aangevraagd om de technische en economische haalbaarheid van een innovatieproject in kaart te brengen.

Planvormingssubsidie 2020 voor verbeteren winkel- en centrumgebieden opengesteld

Winkel- en centrumgebied

Voor winkeliers, ondernemers en gemeenten die samen hun winkel- en centrumgebied willen verbeteren stelt de provincie een planvormingssubsidie van €500.000 beschikbaar.

Procedures burgemeestersbenoemingen Den Haag, Zoetermeer en Zoeterwoude gaan door

ambtsketen-burgemeester

Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland, heeft na overleg met de vertrouwenscommissies van Den Haag, Zoetermeer en Zoeterwoude besloten de procedures voor de burgemeestersbenoemingen voort te zetten.

26 sollicitanten voor burgemeesterschap Zoeterwoude

Afbeelding-bij-bericht-sollicitanten-burgemeesterschap-Zoeterwoude

Voor het burgemeesterschap van Zoeterwoude hebben 26 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij Jaap Smit, commissaris van de Koning. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting op 7 oktober 2020 in functie treden.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.