Nieuwsbrief 17 december 2020

headerbanner_nieuwsbrief_zicht_op_zuid-holland_1
Nieuwsbrief 17 december 2020

Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van het laatste en meest relevante nieuws in onze provincie.

Zuid-Holland zet versnelling woningbouw in

bouwagenda

De provincie slaat de handen ineen met woningbouwprofessionals om de woningbouwopgave versneld op te lossen.

16 december 2020

Extra opslag ziekenhuisafval door coronavirus

De provincie geeft toestemming voor extra opslag van 300 containers op een locatie in Dordrecht. Dit is nodig omdat ziekenhuizen veel meer afval hebben zoals mondkapjes, schorten en handschoenen.

16 december 2020

#innovatiefZuidHolland. Ben jij klaar voor the next level?

Op 11 februari organiseren wij hét online Festival van de Toekomst waar we graag samen met jou aan de slag gaan voor en met onze toekomst. Van technologie tot kunst & cultuur, van een gezonde leefomgeving tot aan duurzaamheid. Het komt allemaal aan bod! Aanmelden kan via de link hieronder.

150.000 biologische bloembollen voor een Rotterdams bijenlandschap

Groene Cirkels heeft 150.000 biologische bloembollen uitgedeeld aan de bijenvallei van Diergaarde Blijdorp en aan groene initiatieven in de stad, zoals stadskwekerij De Kas in Rotterdam Noord, de botanische tuin in Rotterdam Zuid of de Groene Connectie in Rotterdam West.

17 december 2020

Baljeu blij met steun PS voor tussenstap naar warmtelevering WLQ+ Leidse regio

Het gaat om een tussenstap in de warmtelevering aan de Leidse regio en bestaat uit een keuze voor subsidie als instrument en het afzien van de Leiding over Oost (LoO).

16 december 2020

Internationaal onderzoek naar duurzame infrastructuur in de Eurodelta

Eurodelta, Bron: Luuk Boelens, Ghent University

Het Europese programma ESPON onderzoekt hoe de reismogelijkheden voor personen en goederen in de Eurodelta schoner en sneller gemaakt kunnen worden.

11 december 2020

Fietstunnel Waterloopje in Katwijk geopend

De tunnel is één van de infrastructurele maatregelen op de R-net buscorridor Leiden Centraal, Katwijk, Noordwijk en is gefinancierd door de provincie.

16 december 2020

Impuls voor circulair en conceptueel bouwen

Samen met marktpartijen en medeoverheden gaat de provincie aan de slag om van de bouwsector een drijvende kracht te maken voor de circulaire economie.

17 december 2020

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op:
, , Linkedin.