Nieuwsbrief 20 februari 2020

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 20 februari 2020

Het gaat goed in Zuid-Holland. Maar het kan altijd nog beter, zeker met alle uitdagingen waarvoor we staan. En daar werken we dagelijks aan, samen met onze partners, van inwoner tot ondernemer. Elke dag beter. Zuid-Holland.

Vliegende Brigade versnelt bouw van 1000 woningen in Gouda

Vliegende_Brigade

De bouwers kunnen in de Spoorzone van Gouda aan de slag met de bouw van 1.000 nieuwe woningen. Het is de bedoeling dat deze woningen al volgend jaar worden opgeleverd. Mede dankzij de Vliegende Brigade van de provincie is deze versnelling gerealiseerd.

€30 miljoen naar Drechtsteden-Gorinchem en Zuid-Hollandse Delta

jachthaven sliedrecht

De regio Drechtsteden-Gorinchem krijgt van het rijk €22,5 miljoen voor onderwijs-arbeidsmarkt, verbetering van oevers, woningbouw en innovatie. De Zuid-Hollandse Delta ontvangt €7,5 miljoen voor agrifood, arbeidsmarkt, duurzaamheid, landschap en toerisme. De provincie ondersteunt deze Regio Deals.

Met de bus langs de files op de A29

Afbeelding-bij-bericht--Met-de-bus-langs-de-files

Buspassagiers uit de Hoeksche Waard hebben voortaan een streepje voor op hun streekgenoten die de auto kiezen. Niet langer staan zij in de dagelijkse file op de A29.

Onderhoud aan hefbrug Boskoop gepland

Afbeelding hefbrug Boskoop

Vanaf oktober 2019 voerde de provincie de nodige maatregelen uit om de hefbrug Boskoop weer constructief veilig te maken. Vanaf mei 2020 voert de provincie aanvullende werkzaamheden uit, zodat de brug weer een tijd mee kan tot het planmatig onderhoud in 2024.

Zuid-Hollandse gemeenten gaan voor aardgasvrije wijken met Europees geld

ondertekening_elena_subsidie

9 Zuid-Hollandse gemeenten willen 10 aardgasvrije wijken. Voor de opstart vragen ze bij de Europese Investeringsbank (EIB) een gezamenlijke subsidie aan van ongeveer €3 miljoen.

Succes voor aanjaagteam monumenten in Zuid-Holland

OLV Hemelopnemingkerk Voorburg

De herbestemming voor de Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopnemingkerk in Voorburg komt nu, mede dankzij inspanning van de aanjager herbestemming religieus erfgoed van de provincie, heel dichtbij.

Veelbelovende jonge musici zijn cultuurambassadeurs voor Zuid-Holland

PCC - Foto uitreiking Rotterdam

Dit jaar viel gedeputeerde Floor Vermeulen, samen met wethouder Bert Wijbenga van de gemeente Rotterdam, de eer te beurt een aantal prijzen uit te reiken aan een keur van jonge en zeer talentvolle musici tijdens het Prinses Christina Klassiek Concours West 1.

Stedelijk Museum Schiedam voorgedragen voor €1 miljoen aan rijkssubsidie

Afbeelding schilderijen Stedelijk Museum Schiedam

Het Stedelijk Museum Schiedam wordt vanuit de provincie voorgedragen aan het rijk om in aanmerking te komen voor een rijkssubsidie van €1 miljoen. Het museum zal daarmee vanaf 2021 gedurende 4 jaar elk jaar €250.000 ontvangen.

Rekenen aan Zuid-Hollandse woningbouwopgave

Woningbouw

70 vergunningverleners en experts van gemeenten en omgevingsdiensten kwamen bijeen in Den Haag om zich te buigen over mogelijkheden om de Zuid-Hollandse woningbouwopgave vlot te trekken.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.