Nieuwsbrief 6 februari 2020

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 6 februari 2020

Het gaat goed in Zuid-Holland. Maar het kan altijd nog beter, zeker met alle uitdagingen waarvoor we staan. En daar werken we dagelijks aan, samen met onze partners, van inwoner tot ondernemer. Elke dag beter. Zuid-Holland.

Provincie presenteert route naar een Circulair Zuid-Holland

Circulair Zuid-Holland

De provincie heeft de route richting een Circulair Zuid-Holland bepaald. Zuid-Holland zet daarbij in op 4 economische thema’s: bouw, kunststoffen, biomassa & voedsel en de maakindustrie.

Boekje ‘Dit doet de provincie’ overhandigd in Provinciale Staten

8_overhandiging_boekje_zuid-holland_potjer_svdk

De vergadering van Provinciale Staten eindigde op 5 februari feestelijk. Zichtbaar trots overhandigde gedeputeerde Berend Potjer het nieuwe boekje ‘Dit doet de provincie’ aan Lies van Aelst, plaatsvervangend voorzitter van Provinciale Staten.

Provincie investeert in innovatieve aanpak plastic afval

Shoreliner

De provincie ondersteunt 4 initiatieven die een bijdrage leveren aan het verminderen van plastic in het milieu. Via het programma P>ACT ontvangen 3 samenwerkingsprojecten €150.000 om hun initiatief verder te brengen. Daarnaast heeft de provincie een bijdrage geleverd aan de Shoreliner, een installatie die plastic uit het water vist.

Zuid-Holland tekent landelijk convenant verduurzaming bedrijventerreinen

Ondertekenen landelijk convenant verduurzaming

Gedeputeerde Willy de Zoete heeft namens de provincie samen met bijna 30 partijen, waaronder TNO, de gemeente Westland, Omgevingsdienst Midden NL, bedrijvenpark Hoog16hoven, en bedrijvenkring Schieoevers, het Convenant (Overeenkomst) Verduurzaming Bedrijventerreinen getekend.

Zuid-Holland omarmt deltaplan voor natuur

Deltaplan Biodiversiteit

Zuid-Holland is partner geworden van het ‘Deltaplan biodiversiteitsherstel’. Dit is een groep bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheden die het verlies aan planten en dieren in Nederland wil tegengaan.

OV-fietsen voor betere bereikbaarheid Bodegraven

Bodegraven OV-fietsen

Op station Bodegraven zijn 8 OV-fietsen geplaatst, met name om de bedrijventerreinen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk beter bereikbaar te maken. Gedeputeerde Floor Vermeulen en wethouder Inge Nieuwenhuizen boden de ondernemersvereniging symbolisch de eerste OV-fiets aan.

Aanbesteding Personenvervoer over Water Rotterdam – Drechtsteden: 2 inschrijvers

waterbus

Zuid-Holland heeft op 3 februari 2 inschrijvingen ontvangen voor de aanbesteding van het Personenvervoer over Water (PoW) Rotterdam – Drechtsteden.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.