Nieuwsbrief 16 januari 2020

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 16 januari 2020

Het gaat goed in Zuid-Holland. Maar het kan altijd nog beter, zeker met alle uitdagingen waarvoor we staan. En daar werken we dagelijks aan, samen met onze partners, van inwoner tot ondernemer. Elke dag beter. Zuid-Holland.

Provincie ondertekent Schone Lucht Akkoord

Afbeelding van boot en vrachtwagen om aan te geven dat de provincie aan de slag gaat met het Schone Lucht Akkoord

Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra (Gezond en Veilig) heeft namens de provincie het Schone Lucht Akkoord ondertekend. Doel van het akkoord is om in 2030 50% gezondheidswinst door schonere lucht te boeken ten opzichte van 2016.

Doe mee aan de Zuid-Holland Challenge

Afbeelding van het Co-Creation Centre of NoNo house

De provincie en The Green Village zijn op zoek naar technische innovaties op het gebied van energie, circulariteit en klimaatadaptie die in het Co-Creation Centre of NoNo house kunnen worden geïnstalleerd. Copyright van de foto: Mechanoo Architecten.

Miljoen subsidie voor Zuid-Hollands museum?

Miljoen subsidie voor uw Zuid-Hollands museum?

Musea in Zuid-Holland maken kans op een jaarlijkse rijksbijdrage van €250.000 gedurende 4 jaar. Het geld is voor het uitvoeren van publieksactiviteiten die te maken hebben met de gemeentelijke of provinciale collectie van nationaal of internationaal belang. Elke provincie kan hiervoor één museum voordragen.

WO2 in 100 foto’s

Afbeelding van de Tweede Wereldoorlog

Welke foto’s representeren voor jou de Tweede Wereldoorlog in Zuid-Holland? Kom de geselecteerde foto’s bekijken tijdens de bijeenkomst in het Oranjehotel 20 januari en breng jouw stem uit! Wanneer je er niet bij kunt zijn, kun je online je stem uitbrengen. Want samen herdenken, vieren en koesteren wij #75jaarvrijheidzh.

Zuid-Holland zoekt nieuwe Provinciaal Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit

Afbeelding Dakpark Rotterdam

De aanstelling van de huidige Provinciaal Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit (PARK) Harm Veenenbos eindigt op 1 mei 2020. Gedeputeerde Staten hebben besloten een nieuwe PARK te werven.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.