Nieuwsbrief 19 maart 2020

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 19 maart 2020

Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van het laatste en meest relevante nieuws in onze provincie.

Boodschap Commissaris van de Koning Jaap Smit aan alle Zuid-Hollanders

jaap_smit

De Commissaris van de Koning: "Samen komen wij deze moeilijke periode door. Met oog en met zorg voor elkaar." De provincie en dus ook Gedeputeerde Staten werken zoveel mogelijk digitaal, met inachtneming van de maatregelen van het kabinet rondom het Coronavirus.

Zuid-Holland werkt aan maatregelen aanpak coronacrisis

coronavirus_1

De maatregelen liggen onder meer op het terrein van ondersteuning van de regionale economie, verkeer en vervoer, land- en tuinbouw en vergunningverlening.

RijnlandRoute: Tweede inscriptie paal Romeinse weg gevonden

unieke_inscriptie_gevonden_in_paal_bij_de_rijnlandroute

Er is een tweede inscriptie COH II CR gevonden op een eikenhouten paal van de Romeinse weg, die langs de ir. G. Tjalmaweg (N206) is aangetroffen bij archeologische opgravingen voor de RijnlandRoute.

Klimaatvragen zoals behoefte aan koeling meenemen in energietransitie

adri bom lemstra en berend potjer

Hoe verbind je klimaatadaptatie en de energietransitie? Lees het eerder deze maand gehouden interview met de gedeputeerden energie en klimaatadaptatie en bekijk de tips en voorbeelden.

23 sollicitanten voor burgemeesterschap Den Haag

Afbeelding-bij-nieuwsbericht-23-sollicitanten-voor-Den-Haag

Voor het burgemeesterschap van Den Haag hebben 23 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting op 1 juli 2020 in functie treden.

Eerste Tiny Forest van Zuid-Holland in Schiedam

tiny_forest_schiedam_t_groenoordje_1

In Schiedam ligt het eerste Tiny Forest van Zuid-Holland. IVN plantte het minibosje samen met de hovenier in de wijk ‘t Groenoordje.

Dirk van der Borg waarnemend burgemeester Sliedrecht

jachthaven sliedrecht

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 31 maart 2020 Dirk van der Borg tot waarnemend burgemeester van de gemeente Sliedrecht. Van der Borg is 64 jaar, woont in Molenlanden en is lid van het CDA.

Jan Pieter Lokker waarnemend burgemeester Zoetermeer

stadshart zoetermeer

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 31 maart 2020 Jan Pieter Lokker tot waarnemend burgemeester van de gemeente Zoetermeer. Lokker is 71 jaar, woont in Bodegraven en is lid van het CDA.

Provincie gaat door met ondersteuning Veenweiden Innovatiecentrum

Afbeelding-polder-Middelburg-en-Tempelpolder

Zuid-Holland gaat ook de komende jaren bijdragen aan het Veenweiden Innovatiecentrum (VIC). Het VIC stimuleert innovaties die bijdragen aan duurzame landbouw, de waterkwaliteit en de leefomgevingskwaliteit.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.