Nieuwsbrief 26 maart 2020

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 26 maart 2020

Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van het laatste en meest relevante nieuws in onze provincie.

Provincie blij met komst Windpark Tweede Maasvlakte

windmolenpark-maasvlakte_1

De provincie is blij met de overeenkomst die Eneco en Rijkswaterstaat tekenden om een windpark op de zeewering van de Tweede Maasvlakte in Rotterdam te bouwen en exploiteren.

Maatwerk bij burgemeestersbenoemingen Den Haag, Zoetermeer en Zoeterwoude

burgemeester ambtsketting

Maatwerk, zorgvuldigheid en overleg. Dat zijn de 3 sleutelwoorden bij de burgemeestersbenoemingen in Den Haag, Zoetermeer en Zoeterwoude.

Begroting 2020 herzien, vernieuwd en vastgesteld door Gedeputeerde Staten

Gedeputeerde Staten

Het college van Gedeputeerde Staten (GS (Gedeputeerde Staten)) van Zuid-Holland heeft de herziene begroting voor 2020 vastgesteld.

Weidevogels vinden thuisbasis in nieuwe natuur Krimpenerwaard

Kievit

Vele kieviten, grutto’s, slobeenden, zomertalingen en lepelaars hebben een nieuwe en aantrekkelijke thuisbasis gevonden in de Krimpenerwaard.

11 sollicitanten voor burgemeesterschap Zoetermeer

Zoetermeer

Voor het burgemeesterschap van Zoetermeer hebben 11 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland.

Complimenten voor het openbaar vervoer in Zuid-Holland

R-Net

Reizigers in Zuid-Holland waarderen hun rit in het openbaar vervoer in 2019 gemiddeld met een 7,9. Daarmee worden ook dit jaar de OV-concessies in Zuid-Holland gemiddeld het hoogst gewaardeerd van alle OV-autoriteiten in Nederland.

Corona raakt bussen, bloemen en bomen

hands-4934590

Zuid-Holland staat voor een geweldige uitdaging in een crisis die inwoners, ondernemers, de zorg en overheden hard raakt. Dat schrijven GS (Gedeputeerde Staten) aan PS (Provinciale Staten) in een tweede update over de gevolgen van de coronacrisis voor Zuid-Holland.

Zandmotorrun 2020 gaat niet door

De Zandmotor

De Zandmotorrun kan dit jaar helaas niet doorgaan. De hardloopwedstrijd voor het goede doel, over het strand tussen Den Haag en Monster, zou plaatsvinden op zondag 19 april. Vanwege de noodzakelijke beperkingen vanwege de aanpak van het coronavirus lukt dat echter niet.

Snelheidsverlaging biedt beperkt ruimte voor woningbouw

Woningbouw

Door de verlaging van de maximumsnelheid op snelwegen naar 100 kilometer per uur komt er vanaf 16 maart minder stikstof in de lucht.

Teleurstelling over afhaken Noord-Holland bij project Duinpolderweg

duinpolderweg

De provincie Zuid-Holland en de partners in de Duin- en Bollenstreek betreuren het zeer dat de provincie Noord-Holland niet verder wil met het project Duinpolderweg.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op: en en Linkedin.