Nieuwsbrief 10 september 2020

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 10 september 2020

Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van het laatste en meest relevante nieuws in onze provincie.

Gemeenten kunnen noodsteun aanvragen voor cultuur

Zuid-Hollandse gemeenten met minder dan 150.000 inwoners kunnen binnenkort bij de provincie Zuid-Holland subsidie aanvragen voor het ondersteunen van hun vitale cultuurinstellingen die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis.

4 september 2020

Onderzoek financiële vrijheid Zuid-Hollandse gemeenten

De provincie Zuid-Holland laat onderzoek doen naar de financiën bij gemeenten in de provincie. Het onderzoek richt zich op de vragen welke ruimte de lokale overheden nog hebben om zelfstandig plannen te maken en hoeveel geld zij hieraan uit kunnen geven.

8 september 2020

Nieuwe invulling voor 23 brugwachtershuisjes

Oude Tolbrug

De provincie Zuid-Holland wil 23 brugwachtershuisjes een nieuwe bestemming geven. De brugwachtershuisjes worden niet meer gebruikt doordat steeds meer bruggen op afstand worden bediend. Ze worden vanaf nu door de provincie geschikt gemaakt voor een nieuwe rol.

4 september 2020

Kwartiermaker Voedselverspilling aan de slag

In Zuid-Holland is de kwartiermaker Voedselverspilling aan de slag gegaan: Wendy van Vliet. Met haar aanstelling willen we met de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling een impuls geven aan de aanpak van voedselverspilling in de regio.

4 september 2020

Oevers Meeslouwerplas weer stabiel

De oevers van de Meeslouwerplas zijn weer stabiel. Lange tijd waren de oevers afgesloten voor recreanten doordat de plas bij zandwinning in het verleden te steil uitgegraven was.

4 september 2020

Derde fietsenstalling station Delft geopend

Binnen 5 minuten van de fietsenstalling op het perron: iedereen kan vanaf 4 september 2020, gebruik maken van de derde ondergrondse fietsenstalling op station Delft.

4 september 2020

Provincies bundelen krachten voor duurzaam economisch herstel

De 12 provincies willen samen met het Rijk en partners uit de regio aan de slag met duurzaam herstel en vernieuwing van de economie. Provincies kunnen hier een krachtige rol in spelen.

10 september 2020

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op:
, , Linkedin.