Nieuwsbrief 3 september 2020

Headerbanner nieuwsbrief Zicht op Zuid-Holland
Nieuwsbrief 3 september 2020

Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van het laatste en meest relevante nieuws in onze provincie.

Eerste stappen in milieuvriendelijk ontgassen van schepen

Varend ontgassen -

Varend ontgassen door binnenvaarttankschepen is in Zuid-Holland al verboden en wordt dat in heel Nederland. Daarom is het belangrijk dat er voldoende veilige en milieuverantwoorde alternatieven zijn. In Rotterdam worden deze alternatieven getest. Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra woonde samen met minister Cora van Nieuwenhuizen een van de proeven bij.

3 september 2020

Prachtsloten: meer biodiversiteit in agrarisch landschap

download_scaled_1200x1200_1212

In de pilot Prachtsloten zoeken diverse organisaties en overheden samen met de boeren naar optimaal ecologisch beheer van poldersloten in Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. De vele sloten en oevers in het veenweidegebied bieden volop kansen om de biodiversiteit te vergroten. De pilot wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie vanuit de landschapstafel Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

RijnlandRoute: tweede tunnelbuis is gereed!

Aankomst tunnelboormachine

De tweede tunnelbuis voor de RijnlandRoute is klaar! Vandaag zag tunnelboormachine Gaia na 3,5 maand boren onder de grond weer het daglicht, maar liefst een maand eerder dan gepland.

1 september 2020

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.

Volg de Provincie Zuid-Holland op:
, , Linkedin.