Nieuwsbrief 15 april 2021

Nieuwsbrief 15 april 2021

Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van het laatste en meest relevante nieuws in onze provincie.

Gedeputeerde Floor Vermeulen verruilt Zuid-Holland voor Wageningen

Gedeputeerde Floor Vermeulen is door de gemeenteraad van Wageningen voorgedragen als burgemeester van deze gemeente.

Investering uit Groeifonds geeft economie in Zuid-Holland forse impuls

De Zuid-Hollandse economie en kennis- en innovatie-infrastructuur worden versterkt dankzij investeringen uit het Nationaal Groeifonds.

€10 miljoen subsidie voor innoverende mkb-bedrijven Zuid-Holland

In totaal 45 innoverende mkb-bedrijven -verdeeld over verschillende topsectoren- krijgen van de provincie Zuid-Holland €10 miljoen subsidie voor een zogeheten R&D samenwerkingsproject.

Besluit over extra steun voor het openbaar vervoer

Gedeputeerde Floor Vermeulen van verkeer en vervoer is opgelucht over de extra financiële steun van het kabinet voor de rest van dit jaar voor het openbaar vervoer.

Provincie maakt cultuur nóg toegankelijker

De provincie gaat meer doen om Zuid-Hollanders in aanraking te laten komen met cultuur. Via Kunstgebouw, Jeugdtheaterhuis, Popunie en Stichting Educatieve Orkestprojecten krijgen scholen hulp met lessen in de klas. Gemeenten worden extra ondersteund bij hun plannen.

Boek: De bevrijding volgens ooggetuigen

45 Zuid-Hollanders delen hun verhalen over de bevrijding. Het zijn persoonlijke herinneringen die een breed beeld geven over de bevrijding van deze provincie. Wij verloten 10 exemplaren van dit boek! Of koop het boek bij het Erfgoedhuis.

Hackathon voor doorbraak gebruik schapenwol als isolatiemateriaal

De provincie organiseert een hackathon voor doorbraak gebruik schapenwol als isolatiemateriaal. Jaarlijks leveren schapen 2 miljoen kilo aan schapenwol, 95% daarvan wordt niet gebruikt.

De impact van kunstmatige intelligentie op het mkb

Zuid-Holland geeft op 22 april een webinar over een onderzoek naar de impact van AI op het mkb.

In de frontlinie van de GGD

Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland, bracht een bezoek aan de Regionale Dienst Openbare Gezondheidszorg (RDOG) Hollands Midden, waar de GGD deel van uitmaakt.

Nieuwe Programmadirecteur Bereikbaar Zuid-Holland

René Vrugt wordt vanaf 15 mei 2021 directeur van het Programma Bereikbaar Zuid-Holland.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.