Nieuwsbrief 28 januari 2021

Nieuwsbrief 28 januari 2021

Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van het laatste en meest relevante nieuws in onze provincie.

Provincie investeert in The Green Village, fieldlab voor duurzame innovaties

Duurzame innovaties moeten snel in de praktijk getest kunnen worden. Daarom ondersteunt de provincie fieldlab ‘The Green Village’ de komende 2 jaar met €400.000.

Het wordt druk onder onze voeten: hoe gaan we om met de ondergrond?

Kabels, leidingen, boomwortels, warmtenetten en waterberging; er is steeds minder ruimte in de ondergrond. De makers van ‘de StraaD’ presenteren oplossingen.

Provincie en Rotterdam tekenen Woon-werkakkoord Feyenoord City

Rotterdam is de eerste gemeente in Zuid-Holland waarmee de provincie een nieuw bestuurlijk akkoord aangaat. De provincie bekrachtigt hiermee de invulling van het woon- en werkprogramma van Feyenoord City.

Residentie Orkest Den Haag vindt gehoor bij commissaris van de Koning

Het zijn zware tijden voor de muzieksector. Zo ook voor het Haagse Residentie Orkest. Het orkest leeft vóór het publiek. En het orkest leeft ook ván het publiek.

Woon-werkakkoord Werninkterrein Leiden

De provincie en de gemeente Leiden hebben een Woon-Werkakkoord gesloten voor het Werninkterrein. Daarmee hebben beide partijen afspraken gemaakt over onder andere het woningbouwprogramma en de manier van compensatie van het huidige bedrijventerrein.

Win een Meet & Greet met boswachter Jonathan!

We zijn op zoek naar jouw mooiste natuurfoto, gemaakt in Zuid-Holland. Deel jouw foto en de winnaar krijgt de kans om op stap te gaan met boswachter Jonathan.

Doe mee aan de Nationale Tuinvogeltelling!

Dit weekend is het weer zover: de Nationale Tuinvogeltelling. De Vogelbescherming roept op om een half uurtje de vogels in tuinen en balkonnen te tellen. Doe je mee?

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.