Nieuwsbrief 17 juni 2021

Nieuwsbrief 17 juni 2021

Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van het laatste en meest relevante nieuws in onze provincie.

7 dingen die Zuid-Holland doet tegen hittestress

De temperatuur tikt deze week de 30 graden aan. Hoe zorgen we voor een gezonde, veilige leefomgeving nu het steeds warmer wordt in Zuid-Holland?

17 juni 2021

Frederik Zevenbergen aan de slag als nieuwe gedeputeerde

De 49-jarige Leidenaar gaat aan de slag met de portefeuille verkeer en vervoer, bestuur, maatschappij en vergunningverlening.

16 juni 2021

Staten Zuid-Holland stemmen in met voorstel Warmteleiding

Het toekomstige Warmtetransportnet Zuid-Holland levert een belangrijke bijdrage aan de energietransitie in onze provincie.

17 juni 2021

Subsidieregeling Toerisme 2021 opengesteld

Zuid-Holland stelt 20 juli de subsidieregeling toerisme weer open. Deze is bedoeld voor projecten die bijdragen aan duurzame mobiliteit, beleven van erfgoed, vitale kernen en steden.

16 juni 2021

De provincie stemt in met energieplannen

In 6 regionale energiestrategieën – kortweg RES 1.0 – brengen de regio’s hun ambities en mogelijkheden in kaart voor energie besparen, inzet van warmte en het opwekken van duurzame energie.

16 juni 2021

Goed op weg naar toekomstbestendig openbaar vervoer

Sinds de coronacrisis wordt er veel minder gereisd. Nu er steeds meer maatregelen worden versoepeld willen vervoerders reizigers verleiden om het openbaar vervoer weer meer te gebruiken.

17 juni 2021

Recreatiegebied Oosterduinse Meer nu in eigendom van gemeente Noordwijk

De gemeente Noordwijk wil met de aankoop het gebied rond het meer ontwikkelen voor natuur, sport en/of recreatieve doeleinden.

14 juni 2021

€1,5 miljoen voor versterking campussen Delft en Leiden

Het geld wordt gebruikt voor de opzet van goede onderzoeksinfrastructuur en nieuwe innovatieclusters.

16 juni 2021

Pilot digitaal bord ter verbetering zwemveiligheid Scheveningen

De provincie is samen met de gemeente Den Haag een pilot gestart waarbij een digitaal zwemwaterinformatiebord in Scheveningen is geplaatst.

11 juni 2021

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.