Nieuwsbrief 3 juni 2021

Nieuwsbrief 3 juni 2021

Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van het laatste en meest relevante nieuws in onze provincie.

Duurzaam biertje smaakt naar meer: verlenging convenant Groene Cirkel HEINEKEN

Partijen rondom de HEINEKEN Brouwerij in Zoeterwoude blijven de komende 3 jaar samenwerken aan een klimaatneutrale brouwerijketen en een klimaatbestendige omgeving.

2 juni 2021

Provincie pleit voor investeringen in woningbouw, openbaar vervoer en de Rotterdamse haven

Tijdens de Bestuurlijke Overleggen Leefomgeving met het Rijk hebben we samen met andere provincies, het Havenbedrijf Rotterdam en de regiopartners naast diverse onderwerpen nadrukkelijk aandacht gevraagd voor de beperkte ontwikkelruimte voor woningbouw, infrastructuur en industrie.

Nieuwe stikstofpilot rondom Nieuwkoop

Nieuwkoopse boeren starten samen met de provincies Zuid-Holland en Utrecht een pilot die moet leiden tot minder stikstofuitstoot.

Opnieuw schonere lucht in Zuid-Holland

De lucht in Zuid-Holland is voor het tiende jaar op rij schoner geworden.

Thermometer in de leefomgeving van Zuid-Holland

Met de nieuwe monitor van de leefomgeving is in 1 oogopslag met de 3 kleuren van het verkeerslicht te zien hoe Zuid-Holland er voor staat voor wat betreft een groot aantal thema’s.

Uitreiking eerste voucher aan stichting Duurzaam Bodegraven Reeuwijk

Op vrijdag 21 mei heeft Anne Koning, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, de eerste voucher uitgereikt aan de stichting Duurzaam Bodegraven Reeuwijk.

Meer flexwonen in Zuid-Holland

Om de woningbouw te versnellen gaat Zuid-Holland tijdelijk wonen bevorderen. Als aanvulling op meer permanente woningbouw biedt deze nieuwe woonvorm kansen voor woningzoekenden die én met spoed én goedkoop een thuis nodig hebben.

2 juni 2021

Hoe realiseer je een groot zonnedak?

Kijk en luister mee met Josee van Linschoten van WijkEnergieWerkt. Mooi om te zien hoe zij de plannen voor de energietransitie combineert met het creëren van werkgelegenheid voor bewoners uit de wijk. Zo zorgt ze voor schone energie en lokale verbinding!

Zuid-Holland wordt Europese hub voor waterstof

Onder de titel ‘Europe’s Hydrogen Hub’ wil Zuid-Holland zich ontwikkelen tot Europees knooppunt voor groene en blauwe waterstof.

3 juni 2021

Basisschool OBS Ypenburg winnaar ‘Verhalen om nooit te vergeten’

Groep 8 van basisschool OBS Ypenburg uit Den Haag is de winnaar van ‘Verhalen om nooit te vergeten’, een wedstrijd van de provincie Zuid-Holland waarbij kinderen en jongeren filmpjes instuurden over oorlog en vrijheid. Commissaris van de Koning Jaap Smit was te gast in Ypenburg om de kinderen te feliciteren.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.