Nieuwsbrief 11 maart 2021

Nieuwsbrief 11 maart 2021

Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van het laatste en meest relevante nieuws in onze provincie.

Geldtekort dwingt gemeenten tot hardere keuzes

Als het kabinet niet structureel met meer geld komt, worden Zuid-Hollandse gemeenten gedwongen hardere keuzes te maken over bijvoorbeeld wie nog zorg krijgt en of een zwembad open blijft.

8 maart 2021

Hoge ambitie voor de fiets in Zuid-Holland

Het fietsnetwerk verbeteren, meer stallingen bij stations, rijksbruggen beter toegankelijk maken voor fietsers en zorgen dat nieuwe woningbouwlocaties goed met de fiets bereikbaar zijn.

8 maart 2021

14 sollicitanten voor burgemeesterschap Vlaardingen

Voor het burgemeesterschap van Vlaardingen hebben 14 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting na de zomer van 2021 in functie treden.

9 maart 2021

Een Tiny Forest bij montessorischool de Trinoom in Barendrecht

Kinderen van montessorischool de Trinoom, buurtbewoners en IVN Natuureducatie hebben de eerste bomen gepland van het Tiny Forest ‘Trinoom Wood’ in Barendrecht.

4 maart 2021

Update van de opmars van de Neder-Germaanse Limes naar Unesco Werelderfgoed

Nederland en Duitsland dienden in januari 2020 samen het UNESCO nominatiedossier van de Neder-Germaanse Limes in.

5 maart 2021

Bevers in Zuid-Holland: alleen ingrijpen als dat strikt noodzakelijk is voor waterveiligheid

De bever is sinds enige tijd terug in Zuid-Holland. De provincie geeft de bever alle ruimte om zich op een natuurlijke manier te verspreiden. Wel kan het voor de veiligheid soms nodig zijn de bever te verjagen of te verwijderen, bijvoorbeeld bij dijken.

10 maart 2021

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.