Nieuwsbrief 4 maart 2021

Nieuwsbrief 4 maart 2021

Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van het laatste en meest relevante nieuws in onze provincie.

Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra naar Glastuinbouw Nederland

Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra vertrekt bij de provincie Zuid-Holland. Ze gaat vanaf mei aan de slag als voorzitter van Glastuinbouw Nederland, het netwerk van ondernemers in de glastuinbouw.

3 maart 2021

Kick-start voor energiecoöperaties bij projecten duurzame energie

Het Ontwikkelfonds helpt inwoners die samen in een coöperatie zitten om door de financieel risicovolle opstartfase van hun duurzame energieprojecten heen te komen.

4 maart 2021

Wat is #innovatiefZuidHolland voor jou?

De provincie gaat op zoek naar goede voorbeelden van  #innovatiefZuidHolland. Om die ideeën verder te brengen is samenwerken een must.

1 maart 2021

Connectiviteit Brigade helpt gemeenten bij uitrol 5G en glasvezel

Samen met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de gemeente Den Haag en Rotterdam is de provincie Zuid-Holland gestart met de Connectiviteit Brigade.

3 maart 2021

Samenwerking provincie en ESA ESTEC voor nieuwe R-net halte

De nieuwe eindhalte is in mei klaar voor de start van de nieuwe R-net buscorridor Leiden Centraal - Katwijk - Noordwijk.

23 februari 2021

Provincie verkent perspectieven na coronapandemie

De coronapandemie laat diepe sporen achter. De provincie heeft een verkenning uitgevoerd naar de korte, middellange en lange termijn gevolgen voor de Zuid-Hollandse samenleving.

4 maart 2021

Provincie opgetogen over geld voor cultuur in Zuid-Hollandse klassen

De provincie is blij met de €4,3 miljoen van het rijk voor cultuur in het onderwijs. Kunstgebouw had namens 32 Zuid-Hollandse gemeenten het plan ‘Cultuureducatie met kwaliteit 2021-2024’ ingediend bij het Fonds voor Cultuurparticipatie dat namens het rijk subsidies geeft. De 32 gemeenten verdubbelen het bedrag.

18 februari 2021

Stem ook! Provincie genomineerd voor SKG Award

We zijn genomineerd voor de SKG Award voor duurzame gebiedsontwikkeling. SKG staat voor Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling.

25 februari 2021

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.