Nieuwsbrief 20 mei 2021

Nieuwsbrief 20 mei 2021

Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van het laatste en meest relevante nieuws in onze provincie.

Aanvalsplan Zon op dak: zoveel mogelijk zonnepanelen op grote daken

Hoe kunnen we het eigenaren van grote daken makkelijker maken om zonnepanelen te plaatsen? Een relevante vraag waar de provincie Zuid-Holland met het aanvalsplan Zon op Dak antwoord op wil geven.

19 mei 2021

Jaap Smit nieuwe voorzitter IPO bestuur

Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland, is per 1 juni de nieuwe voorzitter van het bestuur van het Interprovinciaal Overleg (IPO), het samenwerkingsverband van de 12 provincies.

20 mei 2021

€2 miljoen voor innovatieve geneeskunde op Leiden Bio Science Park

De komst van NECSTGEN – zoals de locatie zal gaan heten – versterkt de Nederlandse koppositie op het gebied van deze innovatieve geneeskunde.

20 mei 2021

Veiligheid langs het spoor, economie en energietransitie krijgen impuls met 4 buisleidingen

De aanleg van 4 nieuwe buisleidingen tussen Rotterdam, Chemelot en Noordrijn-Westfalen voor het transport van C4-LPG, propeen, waterstof en CO2 levert een aantal voordelen op.

19 mei 2021

MKB kan meer uit kunstmatige intelligentie halen

Samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen en koplopers uit het bedrijfsleven levert mkb-ondernemers extra mogelijkheden voor de toepassing van kunstmatige intelligentie.

14 mei 2021

Provincie Zuid-Holland heet OV-reizigers een warm welkom terug

Iedereen mag weer met het openbaar vervoer reizen! De provincie Zuid-Holland is reuze benieuwd waar de eerste ritjes naartoe gaan en vroeg reizigers in Gouda naar hun bestemming.

20 mei 2021

Delft niet meer onder preventief toezicht

De gemeente Delft kan weer zelf financiële keuzes maken. De provincie heeft het herstelplan “Delft in balans” van de gemeente goedgekeurd.

19 mei 2021

€5 miljoen voor minder files op A15 Ridderkerk-Gorinchem

De provincie investeert samen met gemeenten in de regio Drechtsteden €2,5 miljoen om de doorstroming van het verkeer op de A15 tussen Ridderkerk en Gorinchem te verbeteren.

17 mei 2021

Voorstel voor 1 maatregelenpakket Beter Bereikbaar Gouwe

Fietsroutes, maatregelen op de Gouwe, de Bodegravenboog en een noordelijke route bij Boskoop: die oplossingen stellen de overheden voor om de bereikbaarheid rond de Gouwe te verbeteren.

18 mei 2021

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.