Nieuwsbrief 27 mei 2021

Nieuwsbrief 27 mei 2021

Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van het laatste en meest relevante nieuws in onze provincie.

Zuid-Holland sluit regionale MKB-deals ter versterking van het MKB

Zuid-Holland heeft de eerste 3 regionale MKB-deals ondertekend met 11 gemeenten en 11 ondernemers ter versterking van het brede MKB. In totaal is voor deze subsidieregeling 1 miljoen beschikbaar.

26 mei 2021

Nieuwe R-net lijnen tussen Leiden-Katwijk-Noordwijk geopend

Reizigers tussen Leiden, Katwijk en Noordwijk kunnen nu tot 6 keer per uur met de nieuwe R-net lijnen 430 en 431 reizen. De nieuwe R-net corridor werd op 21 mei digitaal geopend.

21 mei 2021

Hoe kun je een voorraad warmte voor woonwijken opslaan in de ondergrond?

Nieuw onderzoek brengt in kaart hoe je een ‘buffervoorrraad’ warmte of koude voor woonwijken rendabel kunt opslaan in de ondergrond.

27 mei 2021

Zuid-Holland zorgt voor kick-start Nederlandse economie

80 partijen in Zuid-Holland roepen informateur Mariëtte Hamer op om de Nederlandse economie een kick-start te geven. Daarmee groeit de werkgelegenheid, kunnen bedrijven en universiteiten innoveren en komen inclusiviteit en duurzaamheid voorop te staan.

25 mei 2021

Zuid-Holland zet in op circulaire zonne-energie

Zonnepanelen zijn hard nodig voor de overgang naar duurzame energie, maar ze zijn gemaakt van grondstoffen die op raken. Zonnepanelen zijn nog niet circulair ontworpen en kunnen daarmee voor tonnen afval zorgen. Wij organiseren daarom een hackathon, waarbij ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers werkzaam binnen de energietransitie en circulaire transitie samen aan dit vraagstuk gaan werken.

27 mei 2021

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via interactievemedia@pzh.nl.

Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven. Bent u nog geen abonnee? U kunt zich hier inschrijven.