Nieuwsbrief 25 november 2021

Nieuwsbrief 25 november 2021

Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van het laatste en meest relevante nieuws in onze provincie.

Project ‘Van Bank naar Bouw en Techniek’ pakt door

Bouwend Nederland en Techniek Nederland zoeken naar een goede manier om mensen die de banken- en verzekeringssector willen of moeten verlaten, de overstap naar de bouw of de techniek te laten maken.

25 november 2021

Collectieve wooninitiatieven krijgen steun van provincie

De provincie stelt in 2022 €250.000 beschikbaar voor de planvorming voor (innovatieve) collectieve wooninitiatieven. Verenigingen, wooncoöperaties en stichtingen kunnen hiervan gebruikmaken om de haalbaarheid van hun project te onderzoeken.

25 november 2021

Investeren in een schonere binnenvaart levert grote maatschappelijke voordelen

Volgens het CLean INland SHipping (CLINSH) consortium levert investeren in een schonere binnenvaart de komende jaren grote maatschappelijke baten op. Zoals voordelen voor de volksgezondheid en behoud van biodiversiteit door een verbetering van de luchtkwaliteit door minder milieuvervuilende uitstoot van met name stikstof en fijnstof.

25 november 2021

€140.000 investering in Leven Lang Ontwikkelen voor Bio Sciences

Snelle technologische ontwikkelingen stellen nieuwe eisen aan de kennis en kunde van medewerkers op het Leiden Bio Science Park.

22 november 2021

Groencompensatie RijnlandRoute van start

Dit plantseizoen is de provincie Zuid-Holland gestart met de groencompensatie voor de RijnlandRoute. In totaal gaat het om zo’n 10.000 bomen, 20.000 struiken en 30.000 haagplanten die de grond in gaan.

24 november 2021

Nieuw leven voor 10.000 kerstbomen

Elk jaar eindigen er massa’s kerstbomen onnodig als reststroom op de composthoop of in de verbrandingsoven. Om dat te voorkomen organiseerde de gemeente Rotterdam samen met de provincie en The Bin een ‘challenge’ om kerstbomen een nieuw leven te geven.

24 november 2021

Orange The World: Nee tegen geweld tegen vrouwen

Ook wij zeggen NEE tegen geweld tegen vrouwen. Daarom kleurt ons provinciehuis oranje #orangetheworld. Ook medestander zijn? Bekijk de website van Orange The World.

Provincie steunt seniorenwoningen in strijd tegen wooncrisis

De provincie Zuid-Holland zorgt met een investering van €2,26 miljoen voor de versnelde bouw van bijna 750 aantrekkelijke seniorenwoningen binnen 3 jaar.

23 november 2021

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via online@pzh.nl.