Nieuwsbrief 4 november 2021

Nieuwsbrief 4 november 2021

Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van het laatste en meest relevante nieuws in onze provincie.

Jaap Smit: “Groeiagenda Zuid-Holland is samen bouwen aan een sterke toekomst”

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, is trots op de Groeiagenda Zuid-Holland, waarin overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen een gezamenlijke en samenhangende ambitie hebben vastgelegd. Dat zei hij tijdens de Statenontmoeting.

1 november 2021

Nationale Klimaatweek: 10 thema’s die het verschil maken in Zuid-Holland

Deze week is de klimaattop in Glasgow én het is Nationale Klimaatweek. Daarom zetten we de spotlights op de projecten die de provincie samen met partners uitvoert voor een duurzame toekomst in Zuid-Holland.

4 november 2021

Minder vliegen, minder met de auto, meer met de trein in de Eurodelta

Mensen in de Eurodelta moeten gestimuleerd worden om meer met de trein te reizen en juist minder met het vliegtuig en de auto. Daarnaast moeten voertuigen schoner worden.

2 november 2021

Ondernemers beloond met €100.000 voor innovatieve oplossingen

OurKilO en DOPS Recycling hebben de P>Act Challenge 2021 gewonnen. Met de challenge ging de provincie Zuid-Holland op zoek naar nieuwe samenwerkingen en innovaties die bijdragen aan een circulaire samenleving op het gebied van plastics.

1 november 2021

Samenwerking gestart voor het aantrekken en behouden van internationaal talent

Net zoals in de rest van Nederland zijn de arbeidstekorten in Zuid-Holland groter dan ooit. Om deze op te lossen investeren we in het werven van arbeidskrachten.

4 november 2021

Westelijke fietsenstalling bij station Gouda geopend

Het stationsgebied van Gouda wordt weer het visitekaartje van de stad. Het gebied wordt flink aantrekkelijker voor fietsers en OV-reizigers.

29 oktober 2021

Plasticvrij Zuid-Holland doen we samen

Gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Rotterdam, Waddinxveen, hoogheemraadschappen van Delfland, Rijnland, Schieland en de Krimpenerwaard, Rijkswaterstaat, Wageningen Environmental Research en de provincie Zuid-Holland gaan samen de eerste Plasticvrije Corridor van Nederland realiseren.

29 oktober 2021

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de afdeling Communicatie van de provincie Zuid-Holland. Wilt u contact met de redactie, dan kan dit via online@pzh.nl.