Zoeken

Werkzaamheden hefbruggen Waddinxveen en Boskoop

Gepubliceerd op 23 januari 2017Tijdens een inspectie aan de hefbrug Waddinxveen en Boskoop is gebleken dat er op korte termijn onderhoud moet worden uitgevoerd aan diverse onderdelen van de hefbruggen. De afgelopen weken zijn de hefbruggen intensief geïnspecteerd om te voorkomen dat het onderhoud tijdens de drukke feestdagen plaatsvindt.

Werkzaamheden hefbrug Boskoop

De werkzaamheden aan de hefbrug Boskoop starten op zaterdagochtend 4 februari 2017 om 6.00 uur tot en met maandagochtend 6 februari 2017 6.00 uur. De hefbrug is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor voetgangers en fietsers wordt een pontje ingezet. Op de momenten dat er niet aan de hefbrug wordt gewerkt kunnen fietsers en voetgangers onder begeleiding van een verkeersregelaar de hefbrug veilig passeren.

Er zal nog een tweede weekend bij de Hefbrug Boskoop nodig zijn om al de werkzaamheden uit te voeren. De datum van dit weekend is tot op heden nog niet vastgesteld. Zodra hier meer over bekend is wordt dit uiteraard gecommuniceerd. Tijdens dit weekend wordt ook een pontje ingezet voor voetgangers en fietsers. Op de momenten dat er niet aan de hefbrug wordt gewerkt kunnen fietsers en voetgangers onder begeleiding van een verkeersregelaar de hefbrug veilig passeren.

Werkzaamheden hefbrug Waddinxveen

Op zaterdagochtend 18 februari 2017 om 6.00 uur starten de werkzaamheden aan de hefbrug in Waddinxveen. Deze duren tot en met maandagochtend 20 februari 2017 6.00 uur. De hefbrug is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor voetgangers en fietsers wordt een pendelbus ingezet. Deze pendelbus vertrekt elke 15 minuten. Op de momenten dat er niet aan de hefbrug wordt gewerkt kunnen fietsers en voetgangers onder begeleiding van een verkeersregelaar de hefbrug veilig passeren.

Hinder

De provincie probeert de overlast tot een minimum te beperken. In verband met het ruimte gebrek bij Waddinxveen is het, zonder grootschalige aanpassingen, niet mogelijk een pontje te laten varen.


Volg VerkeerZH op Twitter