Werkzaamheden hefbruggen Waddinxveen en Boskoop

Gepubliceerd op 23 januari 2017Tijdens een inspectie aan de hefbrug Waddinxveen en Boskoop is gebleken dat er op korte termijn onderhoud moet worden uitgevoerd aan diverse onderdelen van de hefbruggen. De afgelopen weken zijn de hefbruggen intensief geïnspecteerd om te voorkomen dat het onderhoud tijdens de drukke feestdagen plaatsvindt.

Werkzaamheden hefbrug Boskoop

De werkzaamheden aan de hefbrug Boskoop starten op zaterdagochtend 4 februari 2017 om 6.00 uur tot en met maandagochtend 6 februari 2017 6.00 uur. De hefbrug is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor voetgangers en fietsers wordt een pontje ingezet. Op de momenten dat er niet aan de hefbrug wordt gewerkt kunnen fietsers en voetgangers onder begeleiding van een verkeersregelaar de hefbrug veilig passeren.

Er zal nog een tweede weekend bij de Hefbrug Boskoop nodig zijn om al de werkzaamheden uit te voeren. Dit zal plaatsvinden op zaterdagochtend 8 april 2017 om 06.00 uur en duren tot uiterlijk maandagochtend 10 april 2017 06.00 uur. Mochten de werkzaamheden eerder afgerond zijn, dan wordt de brug eerder opengesteld.


Verkeershinder

Tijdens het weekend waarin de werkzaamheden aan de hefbrug Boskoop plaatsvinden, wordt het autoverkeer omgeleid via de hefbrug in Waddinxveen. De omleiding staat te zijner tijd aangegeven met gele borden. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden onder begeleiding van een verkeersregelaar de hefbrug Boskoop passeren. Er wordt daarom geen pontje ingezet. Het vaarwegverkeer dat onder de brug door kan varen, heeft geen last van hinder. Al het overige vaarwegverkeer is gestremd, omdat de hefbrug niet bediend wordt tijdens de werkzaamheden.

Werkzaamheden hefbrug Waddinxveen

Op zaterdagochtend 18 februari 2017 om 6.00 uur starten de werkzaamheden aan de hefbrug in Waddinxveen. Deze duren tot en met maandagochtend 20 februari 2017 6.00 uur. De hefbrug is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor voetgangers en fietsers wordt een pendelbus ingezet. Deze pendelbus vertrekt elke 15 minuten. Op de momenten dat er niet aan de hefbrug wordt gewerkt kunnen fietsers en voetgangers onder begeleiding van een verkeersregelaar de hefbrug veilig passeren.

Hinder

De provincie probeert de overlast tot een minimum te beperken. In verband met het ruimte gebrek bij Waddinxveen is het, zonder grootschalige aanpassingen, niet mogelijk een pontje te laten varen.


Volg VerkeerZH op Twitter