Oeververvanging Delftse Schie

Gepubliceerd op 1 maart 2017Halverwege maart start de provincie Zuid-Holland met het vervangen van delen van de oeverconstructie langs de Delftse Schie in Overschie. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind mei afgerond.

Nieuwe Damwanden

In de afgelopen jaren is er door de bochten van de vaarweg en de beperkte breedte van de vaarweg schade ontstaan aan delen van de oeverconstructie. De huidige oeverconstructie wordt vervangen door stalen damwanden. De nieuwe damwanden gaan langer mee en zijn onderhoudsarm. Zo zorgt de provincie voor veilige oevers.

Locaties

De oever wordt op drie locaties vervangen: ten westen van de Grote Kerk, ten noorden van het kruispunt met de Rotterdamse Schie en langs de Delftweg ter hoogte van de molen De Hoop. In totaal wordt er zo’n 350 meter oever vervangen.

Werkzaamheden

De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 07.00 uur en 19.00 uur. De werkzaamheden worden vanaf het water uitgevoerd. Eerst wordt er op alle locaties gesnoeid en opgeruimd, vervolgens worden de nieuwe damwanden geplaatst. Daarna wordt een stalen afdekplaat aangebracht. Tot slot worden de nieuwe oevers afgewerkt. De machines waarmee de werkzaamheden vanaf het water worden uitgevoerd kunnen voor enige geluidsoverlast zorgen. De provincie doet er alles aan om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Meer weten

De oeververvanging langs de Delftse Schie is gekoppeld aan het project Bochtafsnijding Delftse Schie. Vragen en opmerkingen kunt u stellen via het contactformulier onderaan op deze website.


Volg VerkeerZH op Twitter