N207: Laatste wegafsluiting voor opening Drechtbrug

Gepubliceerd op 13 april 2017De Drechtbrug (N207) bij Leimuiden is bijna gereed. De rijstroken op de brug worden op maandag 17 april rond 06.00 uur opengesteld voor het verkeer. Voor de laatste afrondende werkzaamheden is het nodig dat de brug nog een weekend dicht blijft. De N207 is gestremd vanaf de Burgemeester Bakhuizenlaan (Leimuiden) tot aan de rotonde Vriezenweg. De afsluiting begint op vrijdag 14 april 20.00 uur. De nieuwe brug heeft aan beide zijden stroken voor de toekomstige R-net bus.

Naambord onthuld

Projectleider Carine Adriaansens van de provincie Zuid-Holland en wethouder Yvonne Peters-Adrian van de gemeente Kaag en Braassem onthulden het naambord van de brug op donderdag 13 april, in aanwezigheid van direct omwonenden en betrokkenen.

Betere bereikbaarheid regio

Het vervangen van de Drechtbrug is onderdeel van de maatregelen die de provincie Zuid-Holland aan de N207 uitvoert ter bevordering van de doorstroming van het verkeer en een betere bereikbaarheid van de regio. Zo worden er extra rijstroken voor de R-net bus aangelegd, die hier vanaf eind 2017 gaat rijden.

Hoogwaardig openbaar vervoer

R-net is het kwaliteitskeurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) in de Randstad. Het staat voor betrouwbaar, snel, frequent en comfortabel openbaar vervoer. De Drechtbrug maakt deel uit van werkzaamheden aan de N207 tussen Leimuiden en Alphen aan den Rijn die worden uitgevoerd voor een snellere doorstroming van het HOV.

Gefaseerde bouw

Vanaf de start van de werkzaamheden aan de Drechtbrug eind 2015 heeft de weggebruiker beperkt gebruik kunnen maken van de rijstroken. Door de gefaseerde afbraak van de oude en gefaseerde opbouw van de nieuwe brug was het niet nodig de brug volledig af te sluiten voor verkeer en bleef de regio bereikbaar.

Openstelling Vriezekoop Noord en Zuid

Tijdens de werkzaamheden waren de omliggende straten Vriezekoop Noord en Vriezekoop Zuid ruim een jaar gestremd. Vriezekoop Zuid was sinds januari alweer bereikbaar, na het Paasweekend wordt ook Vriezekoop Noord weer volledig opengesteld voor verkeer.

Leidsevaartbrug

Nu de Drechtbrug bijna gereed is, worden de werkzaamheden aan de Leidsevaartbrug (Rijnsaterwoude) voorbereid. Vanaf augustus 2017 wordt deze brug vervangen door een bredere brug met rijstroken voor R-net. Ook hier zal de provincie de vervanging van de brug gefaseerd uitvoeren, zodat verkeer op enkele nacht- en weekendafsluitingen na altijd over één helft van de brug kan blijven doorrijden met een snelheid van 50 kilometer per uur. Naar verwachting is de brug in het eerste kwartaal van 2018 gereed.


Volg @verkeerZH op Twitter