N209 bij Hazerswoude-Dorp woensdag 6 september 16:00 uur weer open voor verkeer

Gepubliceerd op 5 september 2017Ten behoeve van de verkeersveiligheid voert de provincie groot onderhoud uit aan de N209 bij Hazerswoude-Dorp. Door onvoorziene omstandigheden moesten de geplande werkzaamheden een week langer duren en zou de weg pas op 11 september weer geopend zijn voor verkeer. Door extra inzet van de aannemer kan de weg aanstaande woensdag om 16:00 uur al worden opengesteld voor verkeer.

Op woensdag 6 september om 16.00 uur gaat de weg open en is de N209 weer bereikbaar voor het doorgaande verkeer.

Nieuwe situatie

Bij het Kromme Jaagpad is een linksafvak aangelegd waardoor het verkeer veiliger kan afslaan. Bij de Vierheemskinderenweg en Galgweg is naast een extra linksafvak ook ruimte gemaakt voor een veilige oversteek voor fietsers en een bushalte. Daarnaast is de gehele kruising verlaagd waardoor het overzicht over de kruising wordt verhoogd en daarmee de verkeersveiligheid wordt vergroot.

Afsluiting en omleidingen tot openstelling

Tot en met woensdagmiddag 6 september om 16.00 uur blijven de afsluiting en omleidingen van kracht. De N209 (Gemeneweg) is vanaf de rotonde ter hoogte van de carpoolplaats bij de N11 tot aan de Dorpstraat volledig afgesloten. De omleidingsroutes via de N11/N207 en via de N206/A4/N11 zijn met gele borden aangegeven.

Nood- en hulpdiensten krijgen doorgang over de N209. Fietsers kunnen alleen in noord-zuidelijke richting door het werkvak van de provincie, maar niet in west-oostelijke richting. De recreatieve fietsroute knp 74-knp 5 is tijdens de werkzaamheden niet mogelijk. De lijnbus van Arriva rijdt een aangepast dienstregeling. Zie www.arriva.nl voor nadere informatie. Vanaf woensdagmiddag 6 september om 16.00 uur rijdt lijnbus van Arriva weer volgens normale dienstregeling.


Volg VerkeerZH op Twitter