Voortgang werkzaamheden Groene Kruisweg (N218/N493)

Gepubliceerd op 8 september 2017De provincie Zuid-Holland startte in april 2017 met het groot onderhoud aan de Groene Kruisweg (N218/N493) vanaf Geervliet tot en met het Baljuwplein in Spijkenisse. Vanaf maandag 4 september zijn de meeste werkzaamheden voorbij. De aankomende weken vinden nog diverse kleine werkzaamheden plaats en in oktober gaat het Baljuwplein een weekend volledig dicht.

Diverse werkzaamheden Groene Kruisweg

De voornaamste werkzaamheden aan de Groene Kruisweg zijn afgerond. Er worden nog wel een aantal kleinere werkzaamheden, met name ’s nachts, uitgevoerd, zoals werkzaamheden aan de verkeersregelinstallaties, werkzaamheden aan de openbare verlichting, het aanpassen van de bermen en het schilderen van het leuningwerk van de bustunnels. Daarnaast vinden er nog asfaltwerkzaamheden plaats aan de busbaan vanaf het Baljuwplein tot en met de Hekelingseweg en aan de bustunnel bij de Malledijk. Tijdens die werkzaamheden worden bussen en hulpdiensten over de openbare weg geleid.

Oude verkeerssituatie Baljuwplein

Het Baljuwplein, inclusief de Galvaniweg en Baljuwlaan, is tijdelijk weer open voor het doorgaande verkeer. De nieuwe rijstrook is echter nog afgesloten. De oude verkeerssituatie is van toepassing om diverse werkzaamheden uit te kunnen voeren zoals het aanleggen van het fiets- en voetpad in de fietstunnel van het Baljuwplein en het reinigen van de fiets- en bustunnel. De fietsomleiding blijft daarom van kracht tot eind oktober.

Weekendafsluiting Baljuwplein

In het weekend van vrijdagavond 20 oktober tot en met zondag 22 oktober wordt het Baljuwplein volledig afgesloten om de rotonde te voorzien van de definitieve asfalt toplaag.


Meer informatie

Na de weekendafsluiting zal het Baljuwplein volledig worden opgeleverd in de nieuwe verkeerssituatie.

Volg VerkeerZH op Twitter