Concordiabrug Gorinchem: Verkeershinder van 16 t/m 20 oktober

Gepubliceerd op 10 oktober 2017De provincie Zuid-Holland werkt in de herfstvakantie van maandag 16 tot en met vrijdag 20 oktober aan de Concordiabrug in Gorinchem.

Vanwege deze werkzaamheden is het fietspad aan de noordzijde van de brug (richting Haarwijk) afgesloten. Fietsers kunnen gebruik maken van de hoofdrijbaan. Voor autoverkeer geldt dat de rijstroken in beide rijrichtingen iets versmald zijn, waardoor er een aangepaste maximum  snelheid van 30 km/h geldt.

Wat gaat er gebeuren?

De veerbuffers van de Concordiabrug worden gereviseerd. Veerbuffers zijn een soort schokbrekers die energie absorberen doordat er verkeer over de brug heen rijdt. Daarnaast wordt het wegdek van de brugklep geïnspecteerd. Dit gebeurt ter voorbereiding op het vervangen ervan in het voorjaar van 2018. Eventuele losliggende planken worden indien mogelijk al tijdens de inspectie vastgezet. De aannemer (Hollandia Services) werkt tussen 6.00 en 19.00 uur. Direct omwonenden kunnen gedurende die uren enige geluidshinder ervaren. Wij vragen hiervoor uw begrip.


Volg VerkeerZH op Twitter