Hefbrug Boskoop: Werkzaamheden aan extra afsluitbomen

Gepubliceerd op 23 november 2017De provincie Zuid-Holland voert van maandag 27 november tot en met vrijdag 1 december 2017 en in het weekend van 9 en 10 december 2017 werkzaamheden uit aan de hefbrug in Boskoop. Daar worden 4 extra afsluitbomen geplaatst.

Werkzaamheden

Van maandag 27 november tot en met vrijdag 1 december 2017 worden de voorbereidende werkzaamheden tussen 09.00 en 15.00 uur uitgevoerd. Er wordt onder andere beton gestort en er worden kabels aangelegd om de nieuwe afsluitbomen te kunnen plaatsen.

Op zaterdagavond 9 december en op zondag 10 december 2017 worden de 4 afsluitbomen geplaatst, aangesloten op de nieuwe installatie en getest. Er worden ook slijpwerkzaamheden uitgevoerd aan het dek. De brug gaat hiervoor circa 5 keer een stukje open. Door de langere openingen dient het verkeer rekening te houden met een wachttijd van ongeveer 10 minuten.

De provincie Zuid-Holland heeft op verzoek van de winkeliersvereniging en in samenwerking met diverse partners besloten om de werkzaamheden op zaterdag na 18.00 uur uit te voeren. Ook houdt de provincie rekening met de kerkdienst op zondagochtend. Als de werkzaamheden voorspoedig verlopen, dan kan het werk op zondag 10 december 2017 sneller worden afgerond.

Reserveperiode

In de week van 4 tot en met 8 december 2017 wordt er niet gewerkt. Deze week dient als reserveperiode. Door bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden zoals vorst kunnen de werkzaamheden niet of nauwelijks worden uitgevoerd. Het werk wordt dan verplaatst naar de reserveperiode.

Bereikbaarheid

Er is geen omleiding voor het verkeer tijdens de werkzaamheden aan de hefbrug in Boskoop. Er blijft één rijstrook per rijrichting beschikbaar voor het doorgaande verkeer. Er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer te begeleiden. U dient wel rekening te houden met enige vertraging.
Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de brug. Ook hier zullen de verkeersregelaars de juiste route aangeven.

Veilige brugbediening

De plaatsing van de 4 afsluitbomen is een van de extra maatregelen om brugbediening nog veiliger te maken. Er is gebleken dat uniformiteit in de inrichting van de bruggen een belangrijke rol speelt  bij het bedienproces en de kans van een onwenselijke situatie kleiner maakt. Om geen verschil meer te hebben tussen de 3 hefbruggen wordt het sluitingsproces van de bomen op de hefbrug in Boskoop voortaan gelijk gesteld aan dat van de hefbruggen in Waddinxveen en Alphen aan den Rijn. Daarom worden bij de hefbrug in Boskoop extra afsluitbomen geplaatst.


Volg VerkeerZH op Twitter