Oeververvanging Gouwe in Waddinxveen

Gepubliceerd op 7 december 2017In de week van 11 december starten de werkzaamheden van de oeververvanging Gouwe in Waddinxveen. De werkzaamheden zijn naar verwachting in februari 2019 afgerond.

De provincie Zuid-Holland vervangt delen van de westelijke oeverconstructie langs de Gouwe in Alphen aan den Rijn, Waddinxveen en Boskoop. De werkzaamheden worden uitgevoerd door De Klerk Waterbouw.

In de week van 11 december starten de werkzaamheden langs de Nesse ten noorden van de hefbrug in Waddinxveen. Van 25 december 2017 tot en met 5 januari 2018 wordt er niet gewerkt in verband met de kerstvakantie. Daarna gaan de werkzaamheden verder tussen de hefbrug in Waddinxveen en Noordkade 108. De werkzaamheden zijn naar verwachting in februari 2019 gereed.

Nieuwe damwanden

De huidige oeverconstructie wordt vervangen door verankerde stalen damwanden. De nieuwe damwanden zijn langer, gaan langer mee en zijn onderhoudsarm. Zo zorgt de provincie voor veilige oevers en een vlotte en veilige doorvaart van beroeps- en recreatievaart op de Gouwe.

Geluidshinder

De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 07.00 en 16.00 uur met eventuele uitloop naar 19.00 uur. De werkzaamheden worden vanaf het water en vanaf de kade uitgevoerd. De machines waarmee de werkzaamheden worden uitgevoerd kunnen geluidshinder veroorzaken.

Waar wordt er gewerkt?

De werkzaamheden vinden niet overal tegelijk plaats. De aannemer werkt van zuid naar noord. Op de projectwebsite houden we u steeds op de hoogte van waar er precies wordt gewerkt. U vindt de projectwebsite op www.zuid-holland.nl/oeververvanginggouwe.

Vragen over de uitvoering

Bij vragen over de uitvoer van de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Eline Witte, omgevingsmanager van De Kerk Waterbouw. Zij is te bereiken via of op 0623225381. U kunt de voortgang van het project ook volgen via de BouwApp. Zoek hiervoor in de BouwApp naar het project ‘Oeververvanging Gouwe’.


Volg VerkeerZH op Twitter