Kruising hefbrug Waddinxveen weer open

Gepubliceerd op 14 mei 2018De kruising hefbrug Waddinxveen is na 2 weken afsluiting weer open voor het verkeer richting Boskoop en Reeuwijk-dorp. De N207 ten zuiden van de kruising Hefbrug blijft afgesloten t/m 11 juni.

Omleidingen

De N207 is vanaf de kruising hefbrug Waddinxveen richting Gouda afgesloten tot maandagochtend 11 juni 06.00 uur. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de N11 en A12. De omleidingsroutes worden aangegeven met borden. Alle woningen en bedrijven binnen het werkterrein blijven bereikbaar voor hulpdiensten. Fietsers en voetgangers hebben doorgang en worden ter plaatse door verkeersregelaars omgeleid langs de werkzaamheden.

Vrachtverkeer

De ingestelde omleidingsroutes voor vrachtverkeer vanuit Boskoop van en naar Reeuwijk-Dorp zijn opgeheven.

Groot onderhoud

De provincie Zuid-Holland voert van 28 april tot en met 11 juni 2018 groot onderhoud uit aan de N207 rond de kruising met de Brugweg in Waddinxveen.  De eerste twee weken werd er gewerkt  aan een nieuwe inrichting van de kruising hefbrug Waddinxveen. Van 14 mei tot en met 11 juni wordt er gewerkt aan de N207 richting Gouda tot aan de tweede kruising Henegouwernesse.

Nieuwe situatie kruispunt

Er zijn verschillende aanpassingen gedaan aan het kruispunt om de veiligheid en doorstroming te verbeteren. De voorsorteerstrook op de N207 voor links afslaand verkeer richting Kerkweg-Oost is verlengd. Het fietspad is op sommige plekken verbreed en het asfalt is vernieuwd. Daarnaast zijn de afslagbomen voor de hefbrug verplaatst. In samenwerking met de gemeente Waddinxveen is een nieuwe innovatieve verkeersregelinstallatie geplaatst die beter anticipeert op verschillende verkeerssituaties.

Voetgangerstunnel en hellingbaan

Naast de aanpassingen aan het kruispunt wordt ook een voetgangerstunnel onder de Brugweg gerealiseerd met een hellingbaan ter hoogte van Gouwe Meubel voor o.a. rolstoelgebruikers en kinderwagens. De werkzaamheden aan de voetgangerstunnel starten vanaf dinsdag 22 mei. De werkzaamheden aan de hellingbaan ter hoogte van Gouwe Meubel staan gepland vanaf 25 juni. Meer informatie hierover volgt.

Gratis aanmelden sms-alert

Het is mogelijk om u aan te melden voor de gratis sms-dienst om sms-berichten met belangrijke informatie over de werkzaamheden en afsluitingen te ontvangen. Sms ‘PZH N207 AAN’ naar 1008 om u hiervoor aan te melden.


Volg @zuid_holland op Twitter