Groot onderhoud Zijlbrug in Leiden: Inloopavond 19 juni

Gepubliceerd op 14 juni 2018De provincie Zuid-Holland voert vanaf de zomer 2018 groot onderhoud uit aan de Zijlbrug in Leiden. Om de werkzaamheden toe te lichten houdt de provincie op dinsdag 19 juni een inloopavond.

De Zijlbrug is een belangrijke toegang tot Leiden en Leiderdorp. Om het gebruik en het openen en sluiten van deze brug ook in de komende jaren veilig te laten gebeuren is onderhoud aan de brug nodig.

Werkzaamheden Zijlbrug

Het groot onderhoud bestaat onder andere uit het vervangen van het wegdek en slagbomen en camera’s. Ook worden werkzaamheden uitgevoerd aan het beweegbare deel van de brug en de elektrische besturing. Ter voorbereiding op de aanleg van de Leidse Ring Noord wordt de wegindeling aangepast en wordt het noordelijke fietspad naar de zuidkant verplaatst.

Inloopavond Zijlbrug 19 juni

De provincie houdt een inloopavond op dinsdag 19 juni 2018. De inloopavond vindt plaats op de Groene Hart cruiseboot aan Zijldijk tegenover nummer 30 in Leiderdorp, tussen 19.00 en 21.00 uur. Aanmelding voor de inloopavond is niet nodig.


Volg @verkeerzh