Groot onderhoud aan Concordiabrug in oktober 2018

Gepubliceerd op 29 juni 2018De provincie Zuid-Holland voert gedurende de maand oktober groot onderhoud uit aan de Concordiabrug in Gorinchem. De werkzaamheden hebben gevolgen voor weggebruikers en de scheepvaart.

Wat gaat er gebeuren?

De planken van de brug worden vervangen en we brengen een nieuwe slijtlaag aan. Vervolgens wordt de balans van de brug hersteld.

Gevolgen voor weggebruikers

Tijdens het eerste gedeelte van de werkzaamheden, in de eerste helft van oktober, wordt de rijstrook versmald. Alle weggebruikers kunnen in een gematigd tempo gebruik blijven maken van de brug in beide richtingen. Hierbij worden ze begeleid door verkeersregelaars. Voetgangers kunnen gebruik blijven maken van het voetpad.

In de tweede fase van de werkzaamheden, vanaf half oktober, wordt de brug afgesloten voor auto’s, motoren en vrachtwagens. Overig verkeer kan gebruik blijven maken van de brug. Ook voor hulpdiensten blijft de brug toegankelijk.

Gevolgen voor scheepvaart

Tijdens de gehele duur van de werkzaamheden wordt het scheepsverkeer gestremd. Recreatievaart met een beperkte doorvaarthoogte kan omvaren via De Linge.


Volg VerkeerZH op Twitter