Groot onderhoud aan de Burgemeester Crolesbrug

Gepubliceerd op 4 augustus 2018De provincie Zuid-Holland voert vanaf vrijdag 28 september tot maandag 10 december 2018 groot onderhoud uit aan de Burgemeester Crolesbrug in Bodegraven.

Weekendafsluitingen en omleiding

Alle gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid met gele verkeersborden via de Broekvelderbrug tijdens de volgende weekendafsluitingen:

  • Vanaf vrijdag 28 september van 21.30 uur tot maandag 1 oktober 05.30 uur
  • Vanaf vrijdag 5 oktober van 21.30 uur tot maandag 8 oktober 05.30 uur
  • Vanaf vrijdag 12 oktober 21.30 uur tot maandag 15 oktober 05.30 uur
  • Vanaf vrijdag 7 december 21.30 uur tot maandag 10 december 05.30 uur

Voetgangers en (brom)fietsers

Van maandag 22 oktober tot en met vrijdag 26 oktober wordt er gewerkt aan het fiets- en voetgangersdeel van de Crolesbrug. Voor voetgangers en (brom)fietsers vaart er dan een pont. Buiten de werktijden is de fietsbrug gewoon beschikbaar. In de weekenden waarin de brug gestremd is, vaart de pont op vrijdag van 06.00 uur tot 23.00 uur, op zaterdag van 09.00 tot 23.30 uur en op zondag van 09.00 tot 22.00 uur. Buiten deze tijden wordt het fietsverkeer omgeleid via de brug in het centrum.

Wegversmallingen

Op doordeweekse dagen in de periode van 22 oktober tot en met 19 november kan het gemotoriseerd verkeer wel over de brug, maar er zijn dan wegversmallingen.

Hinder voor scheepvaart

Vanaf maandag 22 oktober tot maandag 10 december kan de Crolesbrug niet open voor scheepvaart. Alle vaartuigen met een hoogte van 2,60 m (bij waterstand NAP -0,60 m) of meer kunnen in die periode niet de brug passeren. Alle overige vaartuigen kunnen wel onder de brug door.

Tijdens de vier genoemde weekendafsluitingen van de Crolesbrug blijft de Broekvelderbrug ook gesloten voor scheepvaart in verband met de bereikbaarheid van de hulpdiensten.

Wat gaat er gebeuren?

De werkzaamheden bestaan uit het controleren en vervangen van de motoren en het reviseren of vervangen van andere aandrijfcomponenten zoals de tandwielkasten van de brug. Daarnaast wordt de elektrische bekabeling en de elektronica van de brug vervangen. Ook worden diverse reparaties boven op de brug uitgevoerd, zoals het vervangen van het asfalt op de aanbruggen, de afsluitboominstallaties worden nagekeken en de staalconstructie en leuningen van de brug worden opnieuw geschilderd. Er zijn ook werkzaamheden aan de landverkeer- en scheepvaartseinen.

Geluidsoverlast

Hoewel de provincie er alles aan doet om overlast tot een minimum te beperken, is geluidsoverlast helaas niet te voorkomen. Met name het frezen en stralen van het brugdek kan leiden tot geluidsoverlast in de directe omgeving.

Vragen?

Voor vragen kunt u terecht bij het Klant Contact Centrum van de Provincie Zuid-Holland, te bereiken per zuidholland@pzh.nl of telefonisch op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur: 070-441 6622. U kunt de provincie ook volgen via Twitter, volg @verkeerZH.


Volg VerkeerZH op Twitter