Weekendafsluiting Veilingroute (N222/N465)

Gepubliceerd op 3 september 2018Op de Middel Broekweg in de gemeente Westland zijn in september en oktober nog 2 weekendafsluitingen. Daarna is het kruispunt bij de Middel Broekweg gereed.

Op vrijdag 28 september vanaf 20.00 uur t/m maandag 1 oktober 05.00 uur wordt de kruising Middel Broekweg volledig afgesloten voor autoverkeer. De tijdelijke verkeerslichten worden verwijderd en de definitieve verkeerslichten worden geplaatst.

Op vrijdag 12 oktober vanaf 20.00 uur t/m maandag 15 oktober 05.00 uur wordt de kruising Middel Broekweg volledig afgesloten voor autoverkeer. De kruising wordt geasfalteerd en de definitieve belijning wordt aangebracht (reserveweekend 26 t/m 29 oktober). Het autoverkeer wordt omgeleid. Fietsers worden langs het werkterrein geleid.

Bypass

Tijdens de weekeindafsluitingen van 28 september en 12 oktober komt er een bypass vanaf de Middelbroekweg naar het veilingterrein Jupiter.

Fietsers

Voor de veiligheid van de fietsers worden twee fietstunnels aangelegd. Tot die tijd is hinder onvermijdelijk. Fietsers rijden op tijdelijke platen en er zijn steeds wisselende omleidingen. Voor uw eigen veiligheid verzoeken wij u dringend om vooral voorzichtig over de platen te rijden en de naden en kieren te vermijden. Zeker als het regent! Ook vragen we u om de omleidingsborden goed in de gaten te houden en de route te volgen die wordt aangegeven.

Op de Kasteelweg/Lange Broekweg staan grote gele omleidingsborden richting De Wollebrand. Helaas rijden er nog steeds fietsers rechtdoor richting de tijdelijke rotonde met de Veiling- en Westlandroute. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties. Er zijn extra oranje borden geplaatst om fietsers te laten omkeren en ze daarna alsnog de goede richting op te sturen door middel van een groen bord.

Tijdelijk fietspad

Vanaf maandag 8 oktober wordt er een duiker aangelegd bij de rotonde Jupiter. Fietsers kunnen via het tijdelijke fietspad langs de rotonde rijden.

Planning

De planning ziet er op dit moment als volgt uit:

  • Kruispunt Middel Broekweg gereed in oktober 2018
  • Rotonde Jupiter gereed in december 2018
  • Fietstunnel Jupiter gereed in april 2019
  • Kruising Westlandroute gereed in april 2019
  • Fietstunnel Lange Broekweg gereed in augustus 2019

N222 omleiding extra bord

N222 omleiding

Extra bord om de teruggekeerde fietsers naar de fietsomleiding te leiden.

Document

Omleidingsroutes ten behoeve van afsluiting N465 N466.

Volg VerkeerZH op Twitter