Update: N207 bij Gouda: werkzaamheden stilgelegd

Gepubliceerd op 10 oktober 2018De provincie Zuid-Holland heeft de werkzaamheden aan de nieuwe fietsroute langs de N207 bij Gouda stilgelegd vanwege een scheur in de dijk bij de Ringvaart.

Veiligheid

Tijdens graafwerkzaamheden is er een scheur in de dijk bij de Ringvaart ontstaan. De scheur is inmiddels opgevuld en de situatie rond de dijk is veilig. Om de veiligheid te garanderen wordt er nu niet gewerkt. Er wordt niet verder gegraven in de buurt van de dijk voordat er onderzoek is gedaan.

Uitgebreid onderzoek

Naast dat er een scheur in de dijk is ontstaan, is de grond op de plek van de graafwerkzaamheden gaan opbollen. Aan het ontwerp van het nieuwe fietspad en de werkzaamheden is uitgebreid onderzoek vooraf gegaan. Het is onduidelijk hoe de scheur in de dijk heeft kunnen ontstaan en waarom de grond is gaan opbollen bij de graafwerkzaamheden. Daar wordt nu onderzoek naar gedaan door een specialist.

Planning

Pas wanneer duidelijk is hoe de scheur in de dijk heeft kunnen ontstaan wordt bepaald hoe de nieuwe fietsroute goed, veilig en snel kan worden aangelegd. De aanleg van de nieuwe fietsroute duurt in ieder geval langer dan gepland.

Tijdelijke voorziening

De provincie Zuid-Holland gaat een tijdelijke verbinding aanleggen tussen de fietsbrug bij de Texellaan van Westergouwe en de Oostringrijk. De tijdelijke verbinding wordt een verharding van asfalt. Voor de nieuwe fietsroute in de uiteindelijke situatie moet er gegraven worden om de fundering van het fietspad te plaatsen. Voor een tijdelijk pad van asfalt is dit niet nodig. Het tijdelijke fietspad is dinsdag 16 oktober klaar voor gebruik.

Nieuwe fietsbrug over de Ringvaart

De nieuwe fietsbrug over de Ringvaart wordt volgens planning eind februari 2019 opengesteld. Mocht de nieuwe fietsroute dan nog niet gereed zijn, dan blijft het tijdelijke fietspad in gebruik. Zo zorgt de provincie ervoor dat de nieuwe fietsbrug vanaf eind februari per fiets goed te bereiken is vanaf de fietsbrug naar Westergouwe.


Volg VerkeerZH op Twitter