Omleiding Spanjaardsbrug vervroegd: 4 - 6 november

Gepubliceerd op 31 oktober 2018De provincie Zuid-Holland voert groot onderhoud uit aan de Zijlbrug, Spanjaardsbrug en Doesmolenbrug. De omleiding bij de Spanjaardsbrug start in verband met voorbereidende werkzaamheden een dag eerder: op zondag 4 november.

Uithijsen 4 - 6 november

De Spanjaardsbrug wordt op een externe locatie onderhouden. Op 5 en 6 november wordt de brug uitgehesen en naar de externe locatie vervoerd. Op 4 november starten de voorbereidende werkzaamheden. Voor zowel het weg- als het vaarwegverkeer is een omleidingsroute van kracht.

Autoverkeer

Van 4 november t/m 16 december wordt het autoverkeer omgeleid via de Zijlbrug (Willem de Zwijgerlaan).

Fietsers en voetgangers

Tijdens de werkzaamheden van 4 november t/m 16 december aan de Spanjaardsbrug maken de fietsers en voetgangers gebruik van een tijdelijke pontonbrug ter hoogte van de Bootstraat.

Scheepvaart

Tijdens het uithijsen (4 - 6 november) en inhijsen (14 - 16 december) is het vaarwegverkeer volledig gestremd. Van 7 november - 13 december vaart de tijdelijke pontonbrug (indien nodig) 1 keer in de 2 uur open. Doordeweeks vaart de brug open tussen 7.00 en 21.00 uur, op zaterdag tussen 9.00 en 11.00 uur en op zondag vaart de pontonbrug niet open.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de pagina bruggen Leiden en volg @verkeerzh op Twitter. Installeer de Bouwapp op de smartphone via de Appstore of Playstore. Zoek op Zijlbrug en Spanjaardsbrug Groot Onderhoud.


Volg VerkeerZH op Twitter