Weekendafsluiting N214 bij Meerkerk richting Noordeloos

Gepubliceerd op 9 november 2018In verband met werkzaamheden aan nieuwe bushaltes is de N214 ter hoogte van Meerkerk in het weekend van 16 tot 19 november in de richting van Noordeloos afgesloten.

De provincie Zuid-Holland werkt aan de aanleg van een nieuwe bushalte onder het viaduct van de A27 bij Meerkerk. In verband met deze werkzaamheden is de N214 ter plaatse afgesloten van vrijdag 16 november 21.00 uur tot en met maandagochtend 19 november 05.00 uur in de richting van Noordeloos. Het verkeer richting Noordeloos (N214) vanuit Meerkerk en vanaf de A27 uit de richting Gorinchem en Breda wordt omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd.

Omleidingsroute

De omleidingsroute voor het verkeer wordt aangegeven via gele omleidingsborden langs de weg. De route loopt over de A27 via de afrit 26, Lexmond.

Fietsers, voetgangers en landbouwverkeer

De werkzaamheden hebben géén gevolgen voor fietsers en voetgangers, zij kunnen langs het werk. Voor landbouwverkeer vanuit Meerkerk richting Noordeloos (N214) wordt een omleidingsroute ingesteld via de Energieweg, door Meerkerk over de Blommendaal en over de Parallelweg.

Werkzaamheden

De werkzaamheden vinden plaats ter voorbereiding van de aanleg van een nieuwe bushalte onder het viaduct van de A27. Om een veilige werkomgeving voor de bouwers te creëren wordt de weg in de richting van Noordeloos het hele weekend volledig afgesloten.

Naast de aanleg van deze halte vinden er rondom het knooppunt Meerkerk de komende periode meer werkzaamheden plaats. Langs de Zijlweg in de richting van Meerkerk komt een tweede, nieuwe halte. Begin 2019 wordt de halte op de toerit naar de A27 wordt vervangen. Hier komen ook nieuwe, overdekte fietsenstallingen. De haltes worden aangelegd en opgeknapt voor de nieuwe dienstregeling van Qbuzz die op 9 december van start gaat. Knooppunt Meerkerk wordt een overstappunt voor reizigers uit de regio in de richting van Utrecht, Gorinchem en Rotterdam Kralingse Zoom.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers contact opnemen met aannemer Mourik. Dat kan per e-mail via mga@mourik.com. Bellen kan via telefoonnummer 06-12086038 (tevens voor het melden van calamiteiten).

Reizigers die alvast willen weten wat de nieuwe dienstregeling per 9 december betekent voor hun reis vinden alle informatie op de website van Qbuzz: www.qbuzz.nl/dmg.


Volg VerkeerZH op Twitter