Sluis Leidschendam: start werkzaamheden Noordbrug

Gepubliceerd op 25 januari 2019



De provincie Zuid-Holland voert groot onderhoud uit aan de sluis Leidschendam. Na de werkzaamheden aan de Zuidbrug, is de Noordbrug aan de beurt. Van maandag 28 januari tot en met vrijdag 1 februari wordt de brug uitgehesen en een tijdelijke brug teruggeplaatst.

Groot onderhoud Sluis Leidschendam

Sinds oktober 2018 wordt er groot onderhoud uitgevoerd aan de Sluis in Leidschendam. Inmiddels is de Zuidbrug opgeknapt en is de Noordbrug aan de beurt.

Planning Noordbrug

Net als de Zuidbrug, wordt ook de Noordbrug onderhouden in de loods van Hollandia Services in Krimpen a/d/ IJssel. Tijdens het uithijsen, inhijsen en testen zijn er stremmingen.

  • 28 januari t/m 1 februari 2019: Uithijsen Noordbrug en plaatsen tijdelijke brug. Het autoverkeer, fietsers en voetgangers gebruiken de Zuidbrug.
  • 1 februari 16:00 uur tot begin maart 2019: Werkzaamheden aan de Noordbrug. Fietsers en voetgangers gebruiken de tijdelijke brug. Autoverkeer gebruikt de Zuidbrug.
  • 4 maart t/m 8 maart 2019: Weghalen tijdelijke brug. Terugplaatsen en testen Noordbrug. Het autoverkeer, fietsers en voetgangers gebruiken de Zuidbrug.

Actuele informatie

Scheepvaart kan zich via de scheepvaartberichten op de hoogte stellen van de laatste informatie. Actuele informatie over de werkzaamheden staat op www.zuid-holland.nl/sluisleidschendam en in de BouwApp op Android of iPhone. Voor algemene vragen kan men terecht bij Het Klant Contact Centrum van provincie Zuid-Holland, te bereiken per e-mail: zuidholland@pzh.nl of telefonisch op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur: 070-441 6622.


Volg VerkeerZH op Twitter