N207 Gouda: tijdelijke omleidingen fietspad

Gepubliceerd op 5 april 2019De nieuwe fietsroute langs de N207 bij Gouda wordt op vrijdag 10 mei opengesteld. Om de werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren wordt de bestaande fietsroute komende tijd tijdelijk afgesloten. Doorgaand fietsverkeer en fietsers van en naar Westergouwe worden omgeleid.

Afsluiting fietspad Eurotonde - Sluiseiland

Van 18 april tot 10 mei is het fietspad vanaf de Eurotonde richting het Sluiseiland afgesloten. Fietsers van de Eurotonde richting Gouda worden omgeleid door bedrijventerrein Gouwestroom en over de Nieuwe Broekweg. Het oude fietspad richting Sluiseiland wordt weggehaald en de nieuwe fietsroute wordt op de Eurotonde aangesloten.

Afsluitingen brug Texellaan

Van donderdag 11 april 07.00 uur tot vrijdag 12 april 18.00 uur is de tijdelijke fietsroute tussen de Texellaan en de Oostringdijk afgesloten. Fietsers van en naar Westergouwe kunnen gebruikmaken van de bestaande fietsroute langs de N207 via de Eurotonde.

De afsluiting is nodig om de nieuwe fietsroute aan te sluiten op de brug naar de Texellaan. Vanaf 12 april 18.00 uur kunnen fietsers weer gebruikmaken van de tijdelijke route. Ook tussen 2 mei en 10 mei is de brug naar de Texellaan afgesloten. Dan worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd aan de nieuwe fietsroute, voordat deze op 10 mei kan worden opengesteld.

Openstelling nieuwe fietsroute

De nieuwe fietsroute wordt vrijdag 10 mei opengesteld. Fietsers hoeven dan niet meer over het Zuidplasviaduct maar maken gebruik van een eigen, veiligere fietsroute met een nieuwe fietsbrug over de ringvaart.


Volg VerkeerZH op Twitter