N211: Fietspadafsluiting voor aanleg ‘Thermopad’

Gepubliceerd op 5 april 2019Het fietspad langs de N211 wordt voorzien van een ‘Thermopad’. Door werkzaamheden is het fietspad tot juni afgesloten.

Eind vorig jaar is het grootste deel van de werkzaamheden voor het project ‘N211 geeft energie’ afgerond. De N211 werd daarmee het meest duurzame stukje weg van Nederland. Alleen wacht de ‘Nieuweweg’ nog op plaatsing van een tweetal innovaties: ‘Thermopath’ in het fietspad en een houten portaal als verkeersinstallatie. De verkeerslichten worden in het tweede of derde kwartaal van dit jaar voorzien van een houten portaal. Inmiddels is het moment aangebroken dat aannemer BAM Infra het bijzondere fietspad kan aanbrengen. Het huidige fietspad tussen de kruising met de N213 en de Irenestraat wordt vervangen voor een zogeheten ‘Thermopath’.

Fietsers

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, is het fietspad in de periode van 3 april tot juni afgesloten tussen de Irenestraat en de kruising met de N213. Fietsverkeer volgt een omleiding via de Julianastraat.

Wat is Thermopath?

Door in het fietspad een warmtecollector te plaatsen wordt zonne-energie gewonnen. Daarmee kan het fietspad in de zomer gekoeld worden en in het winter juist verwarmd. In combinatie met het warmte-koudeopslagsysteem onder de weg kan de energie worden opgeslagen. Op de panelen die geplaatst worden, zit een stroeve, lichtdoorlatende coating, die zorgt dat (brom)fietsers voldoende grip hebben op het wegdek.


Volg VerkeerZH op Twitter