Oevervanging Gouwe: start werkzaamheden fase 2

Gepubliceerd op 19 april 2019De provincie Zuid-Holland vervangt delen van de westelijke oevers van de Gouwe. Medio april starten de werkzaamheden.

De locaties

De werkzaamheden vinden plaats op diverse werkvakken tussen de containerterminal bij Alphen aan den Rijn en de Amaliabrug in Waddinxveen. Medio april starten de werkzaamheden tussen Nesse 5 en de Otweg in Boskoop. Begin mei starten de werkzaamheden tussen de Amaliabrug en Zuidkade 231 in Waddinxveen. Op de projectwebsite houden we u graag op de hoogte van waar er precies wordt gewerkt. U vindt de projectwebsite op www.zuid-holland.nl/oeververvanginggouwe.

Geluidshinder

De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 07.00 en 16.00 uur met eventuele uitloop naar 19.00 uur. De werkzaamheden worden vanaf het water uitgevoerd. De machines waarmee de werkzaamheden worden uitgevoerd kunnen geluidsoverlast veroorzaken.

Veilige oevers

De huidige oeverconstructie wordt vervangen door verankerde stalen damwanden. De nieuwe damwanden zijn langer, gaan langer mee en zijn onderhoudsarm. Zo zorgt de provincie voor veilige oevers en een vlotte en veilige doorvaart van beroeps- en recreatievaart op de Gouwe.

Start fase 2

De werkzaamheden zijn in 2 fases verdeeld. In 2016 is de provincie Zuid-Holland gestart met fase 1. Deze werkzaamheden zijn bijna klaar. Aannemer De Klerk Waterbouw voert nog afrondende werkzaamheden uit en is vanaf 1 mei niet meer aanwezig in het kantoor aan de Noordkade. De werkzaamheden van fase 2 starten medio april en worden uitgevoerd door aannemer De Vries Werkendam B.V.

Vragen over de uitvoering

Voor vragen over de uitvoer van de werkzaamheden kan contact worden opgenomen met Geanne Boer, omgevingsmanager van De Vries Werkendam B.V. Zij is voor vragen over de werkzaamheden te bereiken via Oeversgouwe@devrieswerkendam.nl of telefonisch op werkdagen: 06 285 214 19. Ook kunnen vragen gesteld worden via de Gouwe T9W app. Deze app kunt u vinden door in de App Store of de Google Play Store te zoeken op ‘Oeververvanging Gouwe T9W’.


Volg VerkeerZH op Twitter