Werkzaamheden aan Kollenbrug in het Woerdense Verlaat

Gepubliceerd op 19 april 2019Provincie Zuid-Holland voert gedurende 3 nachten in de periode van 30 april tot en met 2 mei 2019 onderhoud uit aan de Kollenbrug in Woerdense Verlaat. Tijdens de werkperiodes is de brug volledig gestremd en wordt het verkeer omgeleid. Buiten de werktijden is de brug beschikbaar.

UPDATE: De werkzaamheden aan de Kollenbrug zijn afgerond. Er is geen stremming meer van de brug en de weg is weer vrij voor alle verkeer.

Werkzaamheden

De voornaamste werkzaamheden worden uitgevoerd aan het brugdek van de Kollenbrug, zoals het vervangen van de asfaltlaag. Het onderhoud wordt van 30 april tot en met 2 mei 2019 uitgevoerd tussen 20.00 ’s avonds en 6.00 ’s morgens.

Verkeersmaatregelen

Tijdens de werktijden is de brug volledig gestremd en wordt het verkeer omgeleid. Het gemotoriseerd verkeer wordt met gele borden omgeleid in beide richtingen via de N463, N212, N201, N196 en de N231. De genoemde omleidingsroutes zijn te zien in de kaart.

Fietsers en voetgangers kunnen via het bruggetje bij de sluis over de Grecht. Het bruggetje sluit aan op het Nachtegaalspad en de Grechtkade/Woerdense Verlaat. Nood- en hulpdiensten kunnen te allen tijde door.

Gezien de beperkte mogelijkheden in de omgeving, is de gekozen route aanzienlijk lang. We adviseren u daarom om de brug zoveel mogelijk te gebruiken buiten de werkperiodes. Dan is de brug voor alle verkeer beschikbaar.

Geluidshinder

Met name het frezen van het asfalt kan leiden tot geluidsoverlast in de directe omgeving. De provincie doet er alles aan om die werkzaamheden zo vroeg mogelijk uit te voeren, om zoveel mogelijk geluidshinder te voorkomen.

Reservenachten

Als de werkzaamheden onverwachts uitlopen door bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden, dan wordt het werk eventueel uitgevoerd in een reservenacht. De reservenachten zijn gepland van 7 tot en met 9 mei 2019.


Volg VerkeerZH op Twitter