N470: weekendafsluiting tussen Delfgauw en Pijnacker

Gepubliceerd op 3 april 2020De N470 tussen kruispunt Ruyven in Delfgauw en rotonde Tolhekplein in Pijnacker gaat een weekend dicht vanwege werkzaamheden.

Van vrijdagavond 17 april tot en met maandagochtend 20 april 2020 voert aannemer Boskalis werkzaamheden uit aan de N470 tussen kruispunt Ruyven in Delfgauw en rotonde Tolhekplein in Pijnacker. Tijdens deze werkzaamheden is de weg in beide richtingen afgesloten. De werkzaamheden vinden plaats van vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur.

Tijdens deze afsluiting worden schilderwerkzaamheden uitgevoerd aan de tunnel Zuideindseweg. In verband met de weersvereisten konden de schilderwerkzaamheden niet eerder plaatsvinden. Daarnaast zal bebording worden geplaatst en worden werkzaamheden aan het asfalt en de bermen uitgevoerd. De weg is in beide richtingen afgesloten.

In dit weekend zal de N470 afgesloten zijn van kruispunt Ruyven tot het Tolhekplein. Op bijgevoegde kaart ziet u de omleidingsroutes.

Vanuit Zoetermeer/Pijnacker gelden de volgende omleidingsroutes:

  • Richting Delft/A13 neemt u de A12/A4.
  • Richting Rotterdam wordt u bij het Tolhekplein over de N471 geleid.
  • Richting Pijnacker en Delfgauw wordt u bij het Tolhekplein omgeleid via de Delftsestraatweg.

Vanuit Delft/A13 gelden de volgende omleidingsroutes:

  • Richting Zoetermeer neemt u de A13/A4/A12.
  • Richting Pijnacker/Berkel en Rodenrijs neemt u de A13/N209/N471.

N470 Geeft Energie

Aanleg, onderhoud en beheer van wegen zijn een kerntaak van de provincie. Momenteel wordt de volledige 17 kilometer van de N470 van Delft tot aan Zoetermeer onder handen genomen. Doorstroming en veiligheidsbeleving worden naar de laatste inzichten verbeterd. Daarbij wordt het groot onderhoud en het beheer van de weg de komende 12 jaar “CO2-negatief” uitgevoerd door toepassing van allerlei innovaties. Dat betekent dat bij de wegvernieuwing meer CO2 wordt gecompenseerd dan dat er vrijkomt. Daarmee wordt de N470 de meest duurzame weg van Nederland.

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden aan de N470, download dan de BouwApp op uw telefoon. Hier vindt u actuele informatie over het project, de werkzaamheden en omleidingen.

Meer Informatie over het project N470 Geeft Energie vindt u op www.n470geeftenergie.nl. U vindt daar ook een uitgebreide lijst met veel gestelde vragen en antwoorden.