N470: werkzaamheden Kruithuisbrug Delft

Gepubliceerd op 28 april 2020De Kruithuisbrug in Delft krijgt een nieuwe toplaag. Tijdens de werkzaamheden is de brug in één rijrichting afgesloten voor verkeer.

In de weekenden van 8 tot en met 11 mei en 15 tot en met 18 mei wordt gewerkt aan de Kruithuisbrug in Delft. Tijdens deze werkzaamheden wordt de toplaag van de brug vervangen. Hierbij zal de weg in één rijrichting afgesloten zijn voor verkeer.

Werkzaamheden

De werkzaamheden in het eerste weekend starten op vrijdagavond 8 mei om 20.00 uur en duren tot maandagochtend 06.00 uur. De werkzaamheden vinden dan plaats op de zuidbaan. De N470 is dan afgesloten tussen de Voorhofdreef en het Kruithuisplein. Het is wel mogelijk om vanaf de Schoemakerstraat het Kruithuisplein te bereiken. Vanuit Delft volgt u de Prinses Beatrixlaan of A4 richting de A13 om naar het Kruithuisplein of verder te rijden. Zie hiervoor ook afbeelding 1.

De werkzaamheden in het tweede weekend starten op vrijdagavond 15 mei om 20.00 uur en duren tot maandagochtend 06.00 uur. De werkzaamheden vinden dan plaats op de noordbaan. De N470 is dan afgesloten vanaf het Kruithuisplein tot de Voorhofdreef. Om Delft te bereiken rijdt u door op de A13 richting Rotterdam of neemt u de A4 bij Den Haag. Zie hiervoor ook afbeelding 2.

Bereikbaarheid

In beide weekenden zijn de bedrijven aan de Schieweg bereikbaar. Tijdens het eerste weekend zijn de bedrijven bereikbaar vanaf de N470 vanuit de richting Delfgauw/Pijnacker en via de Schieweg vanuit Delft. Tijdens het tweede weekend zijn de bedrijven bereikbaar vanaf de N470 vanuit de richting Delft en via de Schieweg vanuit Delft.

Tijdens de werkzaamheden zijn afspraken gemaakt met nood- en hulpdiensten zodat zij doorgang hebben. Om dit te realiseren, wordt het verkeer op de rijrichting die open is, teruggebracht naar één rijstrook.

De lijnbussen rijden tijdens de weekenden over de rijrichting die niet afgesloten is volgens de gebruikelijke dienstregeling. Voor de andere rijrichting wordt gebruik gemaakt van een omleidingsroute. Kijk voor de actuele informatie op www.ebs-ov.nl/haaglanden/.

N470 Geeft Energie door innovaties

Aanleg, onderhoud en beheer van wegen zijn een kerntaak van de provincie. Momenteel wordt de volledige 17 kilometer van de N470 van Delft tot aan Zoetermeer onder handen genomen. Doorstroming en veiligheidsbeleving worden naar de laatste inzichten verbeterd. Daarbij wordt het groot onderhoud en het beheer van de weg de komende 12 jaar “CO2-negatief” uitgevoerd door toepassing van allerlei innovaties. Dat betekent dat bij de wegvernieuwing meer CO2 wordt gecompenseerd dan dat er vrijkomt. Daarmee wordt de N470 de meest duurzame weg van Nederland.

Coronavirus

Bij infrastructuur- en onderhoudsprojecten gaan de werkzaamheden zoveel mogelijk door, zodat de realisatie van projecten niet of nauwelijks wordt vertraagd. Hierbij houden wij ons aan de landelijke richtlijnen van het kabinet en RIVM en protocollen zoals ‘Samen veilig doorwerken’, dat werd vastgesteld door het ministerie van I&W, BZK, Bouwend Nederland, Techniek Nederland en diverse andere bouwbranches en vakbonden.

Bij wijzigingen van de RIVM-maatregelen vanuit de Rijksoverheid kunnen de werkzaamheden worden gewijzigd. Wij zullen u hierover tijdig informeren via de BouwApp.


Afbeelding 1: omleiding Kruithuisbrug Zuid

Afbeelding 2: omleiding Kruithuisbrug Noord

Meer informatie

BouwApp QR-code

Wilt u op de hoogte blijven van alle afsluitingen, download dan de BouwApp op uw telefoon. Naast de afsluitingen vindt u hier actuele informatie over het project, de werkzaamheden en omleidingen. Eventuele updates over het coronavirus zullen ook in de BouwApp worden gedeeld.