Aanleg nieuwe rotonde N470-Oostelijke Randweg

Gepubliceerd op 22 augustus 2019Aannemer Boskalis bouwt van 9 september tot en met 10 oktober een nieuwe rotonde op de N470. Deze rotonde gaat in de toekomst aansluiten op de Oostelijke Randweg in Pijnacker. Houd rekening met omleidingsroutes.

Van 9 september tot en met 10 oktober gaat aannemer Boskalis een nieuwe rotonde in de N470 bouwen. Deze rotonde gaat in de toekomst aansluiten op de Oostelijke Randweg in Pijnacker.

Werkzaamheden

De werkzaamheden beginnen met het weghalen van de voorbelasting en enkele voorbereidende werkzaamheden om vervolgens de rotonde in de N470 aan te leggen.

Om deze werkzaamheden uit te voeren, wordt de N470 ’s nachts in één rijrichting afgesloten. Deze afsluiting is tussen de rotonde bij de Berkelseweg en het Tolhekplein. De rotondes zijn in de overige richtingen normaal te gebruiken. De werkzaamheden vinden plaats tussen 20.00 en 06.00 uur. Op vrijdagen, zaterdagen en zondagen vinden er in deze periode geen werkzaamheden plaats en is de N470 gewoon open.

De werkzaamheden beginnen op maandagavond 9 september tot en met donderdagavond 12 september op de zuidbaan, van het Tolhekplein richting Zoetermeer. In bijgaand schema (rechts van dit bericht) is te zien op welke dagen en in welke richting de N470 afgesloten is om de werkzaamheden uit te voeren.

Hinder

Tijdens de werkzaamheden is de N470 in één richting afgesloten vanaf het Tolhekplein tot aan de rotonde Berkelseweg. Tijdens de werkzaamheden aan de zuidbaan gaat de omleiding via de Klapwijkseweg en de N209. Tijdens de werkzaamheden aan de noordbaan gaat de omleiding via de Noordeindseweg of de Katwijkerlaan. Wilt u tijdens de werkzaamheden van Zoetermeer richting Delft? Gaat u dan via de A13.

Tijdens het frezen en zagen van het asfalt kunt u geluidshinder ondervinden. Om de hinder te beperken zijn de freeswerkzaamheden gebundeld in twee nachten, één voor de zuidbaan en één voor de noordbaan. Deze zijn gepland op 17 en 18 september.

Duurzame maatregelen

De N470 wordt de meest duurzame weg van Nederland. Op dit trajectdeel wordt, net als op de rest van de N470, rolweerstandverlagend asfalt aangelegd. Dit speciale asfalt is vergelijkbaar met het huidige asfalt. Het zorgt daarnaast voor minder frictie met autobanden, waardoor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van auto’s vermindert. De lengte van de remweg zal -onder gelijke omstandigheden- niet wijzigen. De stroefheid van een asfaltmengsel wordt bepaald door het toegepaste type steenslag. Bij het rolweerstandverlagende asfalt is het type steenslag onveranderd.

Op het afgesloten weggedeelte worden lichtmasten met LED verlichting geplaatst. Deze verlichting is op de weg gericht en zal niet het natuurgebied inschijnen. De verlichting dimt automatisch bij zonsopkomst en gaat automatisch aan wanneer het gaat schemeren, hierdoor gaat de lamp langer mee. De lichtmasten delen digitaal informatie. De monteur ontvangt een seintje wanneer de lamp kapot is.

Meer informatie

Wij snappen dat dit veel informatie is om te onthouden, daarom maken wij ook gebruik van de Bouwapp. Wilt u op de hoogte blijven van alle afsluitingen, download dan de Bouwapp op uw telefoon. Naast de afsluitingen vindt u hier meer informatie over het project, de werkzaamheden en omleidingen. De QR-code kunt u vinden in de afbeelding aan de rechterkant van dit bericht.


Volg VerkeerZH op Twitter