Spanjaardsbrug afgesloten van 6 september tot 23 september.

Gepubliceerd op 30 augustus 2019De Spanjaardsbrug in Leiden is tussen vrijdag 6 september 09.30 uur en maandag 23 september 05.00 uur gesloten. Lees hier over de werkzaamheden en bijkomende hinder.

Afsluiting Spanjaardsbrug

De provincie Zuid-Holland voert werkzaamheden uit aan de Spanjaardsbrug. Hierdoor is de brug van vrijdag 6 september 09.30 uur tot maandag 23 september 05.00 uur afgesloten. Het verkeer wordt middels gele omleidingsborden omgeleid via de Zijlbrug.

Afsluiting fietsers en voetgangers

Voor (brom)fietsers en voetgangers is de Spanjaardsbrug alleen van vrijdag 6 september 18.00 uur tot maandag 9 september 06.00 uur afgesloten. Daarna is de brug wel open voor (brom)fietsers. Om de hinder voor u te minimaliseren plaatste de provincie Zuid-Holland bij eerdere werkzaamheden een pontonbrug. Omdat het hier gaat om een weekendafsluiting voor het langzame verkeer komt er deze keer geen pontonbrug.

Afsluiting scheepvaart

De Spanjaardsbrug wordt tijdens het weekend van 6 september twee keer per dag – om 10.00 uur en 16.00 uur – geopend. Alle scheepvaart met een maximale breedte van 5,5 meter kan passeren. Kijk voor actuele stremmingsinformatie op www.vaarweginformatie.nl. Vanaf 9 september 06.00 uur wordt de brug wel bediend.

Openbaar vervoer

Als gevolg van de werkzaamheden treft ook het openbaar vervoer maatregelen. Lijnbus 6 rijdt een alternatieve route. Hou er daarom rekening mee dat een aantal haltes komen te vervallen. De bus stopt op tijdelijke bushaltes die in de directe nabijheid liggen van de bestaande haltes.

Geluidshinder

De werkzaamheden aan de Spanjaardsbrug worden zowel overdag als ’s nachts uitgevoerd. Sommige werkzaamheden veroorzaken geluidshinder. Om de hinder te minimaliseren voert de provincie Zuid-Holland deze werkzaamheden zoveel mogelijk in de ochtend en middag uit. Het kan echter voorkomen dat er ook ’s avonds geluidshinder wordt ervaren. Daar vraagt de provincie Zuid-Holland begrip voor.

Werkzaamheden

De punten waar de brug in gesloten situatie op rust, de opleggingen, worden gesloopt en vervangen. Ook wordt er een stuk asfalt vervangen en plaatst de provincie Zuid-Holland verankerde, stalen damwanden voor de nieuwe technische ruimte.

Vervolgwerkzaamheden in november en december

In november en december 2019 worden de werkzaamheden aan de Spanjaardsbrug afgerond. De slagboomkasten worden dan vernieuwd, de brug wordt geschilderd en er wordt een nieuwe technische ruimte gebouwd. Tot slot wordt de brug getest. Ook hiervoor zijn meerdere afsluitingen voor zowel weg- als scheepvaartverkeer nodig. Te zijner tijd wordt meer informatie over afsluitingen gedeeld.


Volg VerkeerZH op Twitter