Werkzaamheden op en rondom het kruispunt N207/N208 Hillegom - Reacties

Gepubliceerd op 31 augustus 2021


De provincie Zuid-Holland werkt vanaf 7 september 2021 op en rondom het kruispunt N207/N208 in Hillegom. In samenwerking met de gemeenten Hillegom en Lisse wordt het kruispunt veiliger gemaakt, ook voor fietsers, en het verkeer kan straks beter doorrijden.

Wat gaat er gebeuren?

De provincie heeft de aannemer opdracht gegeven om op en rondom het kruispunt van de N207 (Leimuiderweg) met de N208 (Leidsestraat) in Hillegom de verkeerssituatie veiliger te maken en de doorstroming te verbeteren. De aannemer gaat:

  • Een gecombineerde rechtdoor-rechtsafstrook maken vanuit de Hyacintenlaan, zodat het doorgaande verkeer minder lang hoeft te wachten op het verkeer dat rechts afslaat.
  • De linksafstrook vanaf Hillegom naar de N207 verlengen, zodat er meer opstelruimte ontstaat en minder wachttijd.
  • De voorsorteerstrook op de N207 verlengen vanaf de brug over de Ringvaart richting Hillegom en Lisse, zodat het verkeer eerder kan splitsen. Een deel van het verkeer kan dan doorrijden als er een wachtrij ontstaat in één van de richtingen.
  • Het fietspad vanuit Hillegom, dat nu langs de N208 ligt, verleggen. Het fietspad komt langs de Hyacintenlaan te liggen. De onveilige fietsovergang bij het tankstation verdwijnt. Ook is er hierdoor geen onnodig lange wachttijd meer bij het verkeerslicht bij de Hyacintenlaan.
  • De samenvoegingsstrook op de N207 richting de A4 verlengen voor een betere verkeersafwikkeling.

Wat merkt u hiervan?

We zorgen ervoor dat de omgeving en het verkeer zo min mogelijk last hebben van het werk, maar we kunnen dit niet helemaal voorkomen. Er zijn enkele weekendafsluitingen nodig voor het asfalteren van de weg. Informatie hierover volgt. Tijdens het Formule 1- weekend wordt er niet gewerkt. De aannemer verwacht half december 2021 klaar te zijn.