Werkzaamheden verplaatsen kabels en leidingen Woubrugge - Reageren

Gepubliceerd op 11 augustus 2021


De provincie Zuid-Holland verplaatst de kabels en leidingen die onder de Woudwetering liggen naar 2 nieuwe buizen. Daarvoor worden de 2 nieuwe buizen eerst met een boring in de grond gebracht. Door deze werkzaamheden is de Kerkstraat in Woubrugge tot en met 30 september 2021 afgesloten voor alle autoverkeer.

Wat gaat er gebeuren?

Kabels en leidingen worden naar 2 nieuwe buizen verplaatst die met een boring in de grond wordt aangebracht. Daarvoor boort de aannemer 2 boorgaten onder de Woudwetering door. Daarna gaan de buizen door het boorgat. Tot slot gaan de eigenaren van de kabels en leidingen aan de slag om de nieuwe kabels door de buizen te trekken en op het bestaande net aan te sluiten.

Omleiding verkeer

In de Kerkstraat en op de Kruisweg komen boormachines te staan. Tot en met 30 september wordt het verkeer omgeleid via de Gerbrand Swartlaan en de Dokter Lothlaan. Fietsers en voetgangers kunnen wel langs de werkzaamheden.

Bomenkap

Langs de Kruisweg, in de buurt van de rotonde met de Vierambachtsweg worden een paar bomen en struiken weggehaald. Dit is nodig, omdat er anders geen plek is voor de boormachine. De provincie doet er alles aan om zoveel mogelijk groen te laten staan.